Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "muhalefetin oylarını böleceği" gerekçesiyle kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt verdi.

“Neden aday oldun” sorusuna yanıt verilen dört sayfalık açıklamada öne çıkanlar şu şekilde:

  • 2018 seçimlerinde de hayatımı ortaya koydum 45 günde 75 ilde 107 miting yaptım. Çok uğraştık olmadı. Olmadı, çünkü maalesef CHP içine çöreklenmiş bazı çeteler Muharrem ince kazanırsa biz burada barınamayız diyerek ayak oyunları ile hepimizi sattılar. Sandıklara yeterince gözlemci koymadılar. Seçim gecesi veri alacak sistemleri çöktü. Kendi beceriksizliklerini kapatmak için de seçim gecesinden başlamak üzere hakkımda karalama kampanyası başlattılar.
  • Kemal Bey’in benim kazanmam için çalıştığından ve bana oy verdiğinden eminim.
  • Biz seçime girmezsek Erdoğan seçimi ilk turda alacak, tek bir kayığa bindirdiği muhalefeti kolayca batıracak.
  • CHP’de siyaset yapmamızı imkansız hale getiren bir ortam oluşturuldu. Biz CHP’den ayrılmadık, gönderildik. Gitmemiz için ellerinden geleni yaptılar, yalan söylediler iftira attılar.
  • Seçimlere girerek, her iki tarafın da adaylarına oy vermek istemeyen seçmenlere bir seçenek sunuyorum. Seçim seçenekler arasından yapılır. Seçme ve seçilme hürriyeti ancak seçenekler varsa vardır. Muharrem İnce seçimlere girmesin ona gidecek oylar bize gelsin diyenler, bu kolaycılık yerine bu oyları nasıl kazanırız diye kafa yormalılar. Bakın biz seçmenden, muhalefete muhalefet ettiğimiz için oy almıyoruz.