Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) sağanak yağışlara karşı uyarılarda bulunurken İstanbullular yağmurlu bir sabaha uyandı. Kent genelinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle önlemler alındı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da açıklamalarda bulundu. İmamoğlu tüm vatandaşları sokağa çıkarken tedbirli olması konusunda uyarırken İBB ekiplerinin bu tür anları çok iyi deneyimlediğini ve doğru noktalarda bulunduğunu söyledi. Anında müdahale edebilen durumda olduklarını belirten İmamoğlu, bu yağışlardan daha şiddetlilerinin de yaşandığını hatırlatarak ekiplerin çok hazırlıklı olduğunu belirtti.

39 İLÇEYLE KOORDİNASYON HALİNDEYİZ

"Belki de küçük bir yağışta bile sorunlu manzaraları yaşadığımız meydanlarda, kavşaklarda bunları minimalize etmiş durumdayız" diyen İmamoğlu, yaz dönemindeki yağışlarda en önemli sorunun mazgal ve kanal temizliği olduğunu ifade etti. İmamoğlu, "Bu konuda da temizlik çalışmalarını sürdürüyoruz. İstanbul'un kanalizasyon sisteminde ilçe belediyelerimizin sorumluluk alanları var 39 ilçemizle koordineli çalışıyoruz" diye konuştu.

ESENYURT'TA SEL

Bugün vatandaşların önüne bazı görüntülerin düşebileceğini söyleyen İmamoğlu, Esenyurt'taki su baskını görüntülerine değindi. İmamoğlu, "Esenyurt'ta yaşadığımız su baskınından daha düşük bir yükle yağış aldı ama çok kısa sürede aldı. Bu kronik sorunun olduğu alanda bir sel baskını yaşandı" dedi.

Bu yılın sonunda Esenyurt'taki sorunun tümünün ortadan kalkacağını söyleyen İmamoğlu, "Oraya yüzlerce konutun inşa edilmesi ve dere yatağının akşının değiştirilmesi kronik sorunun gerekçelerinden diyebiliriz. Oradaki su baskını hızlıca telafi edildi. İtfaiyemiz olsun İSKİ olsun hemen bu vakanın akabinde İSTAÇ ekiplerimiz orada temizlik çalışmalarını bitirmek üzere" şeklinde konuştu.

BOĞAZ HATTI YOĞUNLUKLU

Yağışların gün boyu devam edeceğini ancak akşam hafiflemesinin söz konusu olduğunu belirten İmamoğlu, yarın da yine yağacağını aktardı. İmamoğlu, "Boğaz hattı yoğunluklu bir yağış bekleniyor. İklim değişikliği meselesi önemli. Dünyanın herhangi bir yerine düşen anlık yoğun yağışların temel sorunu bu. Ormanların yok edilişine varıncaya kadar dünyaya verdiğimiz zararın bize geri dönüşü diyebiliriz. İşbirliğinden dolayı tekrar tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini sonlandırdı.