Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından Türkiye yaralarını sarmaya çalışıyor. Can kaybı nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 41 bine dayanırken enkaz altında kalan vatandaşlardan halen sağ kurtarılanlar umut aşılıyor. Depremden kurtulanlar ise bu kez de dışarıda hayatta kalma mücadelesi veriyor. Çadır kentlerde yaşayan vatandaşlar ciddi şekilde ısınma sorunu yaşıyor ve geceyi ateş başında geçiriyor.

Depremzedeleri binalara yerleştirmek için ise hükümet öğrenci yurtlarını tercih etti. Bu nedenle üniversite öğrencileri uzaktan eğitime geçirildi. Ancak pandemi döneminde 2 yıl okuldan uzak kalan ve neredeyse hiç okul yüzü görmeden mezun olacak öğrenciler bu duruma isyan etti. Aynı şekilde eğitimciler de bu kararın yanlış olduğunu söyledi ve öğrencilerin okullarında yüz yüze eğitim alması gerektiğini vurgulayarak depremzedeler için öğrenci yurtları dışında bir imkan daha yaratılabileceğini söyledi.

'ÖĞRENCİ YURTLARIMIZI KAPATMIYORUZ'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün yaptığı sosyal medya paylaşımında belediyenin yurtlarının öğrencilere açık olduğunu söyledi. Ayrıca İBB'nin yatırdığı bursun da bu ay sonunda öğrencilerin hesaplarında olacağını aktardı.

İmamoğlu, sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Bu süreçte üniversite öğrenci yurtlarımızı kapatmayacak aksine açık tutacağız. İBB yükseköğrenim bursunun ikinci taksidi olan 2.250 TL’yi de haftaya öğrencilerin hesaplarına yatıracağız. Bu ülke bütün zorlu süreçleri gençlerle, eğitimle ve dayanışmayla aşacak, göreceksiniz.