İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kar yağışı nedeniyle yapılan çalışmaları Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) takip etti.
İstanbulluları dikkatli olmaya davet eden İmamoğlu, belediye ekiplerinin yoğun bir çalışma yürüttüğünü belirtti.
AKOM'da 22 birim temsilcisinin koordinasyon halinde çalıştığını vurgulayan İmamoğlu, “Emniyet, Jandarma, Karayolları, İCA, KMO ve İGA gibi kurumlarla iş birliği içinde hareket ederek vatandaşlarımızın güvenliği için çalışıyoruz” dedi.
Hava tahminlerine göre kar yağışının belirli bölgelerde yoğunlaşarak devam edeceğini belirten İmamoğlu, “Bu gece özellikle saat 18.00’den sonra yağış ihtimali bulunuyor. Sabah saatlerinden itibaren Avrupa Yakası’nın batısında, öğleden sonra ise Anadolu Yakası’nda etkili olması bekleniyor” ifadelerini kullandı.
Özellikle Başakşehir, Büyükçekmece, Arnavutköy, Silivri ve Çatalca'da sabaha karşı kar yağışının etkili olması beklenirken, öğleden sonra ise Şile, Kartal, Pendik ve Tuzla bölgelerinde yağış tahmin ediliyor. Kar yağışının perşembe günü etkisini kaybederek, cuma günü yerini güneşli havaya bırakması öngörülüyor.
EKİPLER ALARMDA
İBB’nin sorumluluğunda bulunan 4 bin 140 kilometrelik yol ağında 11 bin 916 personel ve 3 bin 375 araç ile çalışmaların sürdüğünü belirten İmamoğlu, köy yollarında da 170 traktörün kar küreme aparatlarıyla hazır beklediğini söyledi. Metrobüs hattında 44 araç ve iş makinesinin sürekli tarama yaptığı ifade edildi.
Kar küreme ve buzlanmayı önleme çalışmaları kapsamında son 12 saatte 3 bin 590 ton tuz ve 13 ton solüsyon kullanıldığı bildirildi. İmamoğlu, "Karayolları, İCA ve KMO gibi kurumların çalışmaları da ayrı yürütülmektedir" dedi.
OKULLAR TATİL EDİLDİ
İstanbul Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle Esenyurt, Avcılar, Beykoz, Arnavutköy, Başakşehir, Sultangazi, Beylikdüzü ve Büyükçekmece’de okulları tatil etti. İmamoğlu, yarın için henüz bir açıklama yapılmadığını, ancak yetkililerin gerekli duyuruları yapacağını ifade etti.