CHP'nin tutuklu Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, partisinin Kastamonu 39. Olağan İl Kongresi'ne gönderdiği mesajda, iktidarı yargı eliyle siyaset yapmaya çalışmakla suçladı. İmamoğlu, tüm baskılara karşı direneceklerini ve diz çökmeyeceklerini vurguladı.

İMAMOĞLU: İKTİDAR SEÇİMİ YARGI ELİYLE BUGÜNDEN KAZANMANIN YOLLARINI ARIYOR

İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi'nin sosyal medya hesabından paylaşılan mesajında, 19 Mart darbesinden bu yana demokrasi tarihinin en büyük maliyetli siyasi operasyonuna karşı mücadele verildiği belirtildi.

"İktidar, önümüzdeki seçimi yargı eliyle bugünden kazanmanın yollarını arıyor. Bu amaçla önce milletin seçilmiş temsilcilerine diz çöktürmeye çalışıyorlar. Bilsinler ki biz diz çökmeyiz! Bizleri zayıflatmak, direncimizi kırmak ve umutsuzluğa sevk etmek için kurdukları tuzakları birlikte bozacağız."

CUMHURİYET HALK PARTİSİ: ATATÜRK'ÜN İKİ BÜYÜK ESERİNDEN BİRİDİR

İmamoğlu, Kastamonulu partililere hitaben, Cumhuriyet Halk Partisi'nin değerlerini ve misyonunu hatırlattı.

"Kurucu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün iki büyük eserinden biridir Cumhuriyet Halk Partisi. Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyetin yaşayan hafızasıdır. Cumhuriyet değerlerinin yılmaz bekçisidir... CHP’li olmak, Atatürk’ü anlamak ve içselleştirmek, onun kurduğu bu cumhuriyeti, bu aziz vatanı kayıtsız şartsız, karşılık beklemeden sevmek demektir."

PARMAKLIKLAR ARDINDA DA KALSAM HALKIN VE HAKKIN SAFINDAYIM

İmamoğlu, tutukluluk sürecine rağmen mücadeleden vazgeçmeyeceklerini ve halkın iradesini iktidar yapacaklarını söyledi.

"Zindanlarda da olsak, meydanlarda da olsak halkın ve hakkın safında olacağız. Parmaklıklar ardında da kalsak, kalabalıklar arasında da olsak her daim milletin yanında olacağız. Durmayacağız! Türkiye’yi adaletin, hürriyetin, bolluğun ve bereketin ülkesi haline getirene kadar... Atatürk’ün emanetini iktidar yapacağız."