CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ataköy Baruthane'nin açıkışında konuştu. Ekrem İmamoğlu, özetle şunları dile getirdi:

"Böylesi göz önünde olan yerlerin göz göre göre harabeye dönüşmesine fırsat vermişseniz ve bunu izlemişseniz bu samimi bir sahip çıkış değildir. Sadece laf, hani 'laf ola beri gele' misali söylenmiş laflar. Biz bu istismara asla ve asla izin vermeyeceğiz. Bu istismarı yapanları, istismarlarıyla yüzleştireceğiz.

Başkalarını ayrıştırıp bir düşmanlık sahası asla oluşturmuyoruz. Biz burada geçmişle geleceği buluşturuyoruz. Siz-biz demeden hareket eden, insanlarına hizmet ederken ayrıştırmayan bir ekibiz. Bize tam da bunun tersi biçimde saldırıya geçenlere buradan söyleyeyim; size bu millet haddinizi 31 Mart 2024'te bildirecek."

İstanbul'da talimatla bir kişinin sözü ile her şeyi yapan anlayışın bu şehirden gönderildiği, milletin hakkını koruyan hiçbir şahsın hukuksuzluğunu milletin önüne koyulmayacağını gösterdik. 16 Milyon insanımıza bunun tadını verdik. Bu tattan bu millet vazgeçmeyecek