İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Sancaktepe'de düzenlenen mitingde konuştu.

Beylikdüzü Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde, 5 senede ilçede bir kez bile Büyükşehir Belediye Başkanı'nı görmediğini söyleyen İmamoğlu, şöyle konuştu:

"2-3 defa gelmişse de beni davet etmediler. Ben, bu 5 yıl içerisinde her ilçeye 20 defa, 15 defa, 30 defa gittim. İlçe belediye başkanına demokrasi gereği saygı gösterdim, nereye gidiyorsam davet ettim. Belki 1-2 defa gelmiş olabilirler. Onun dışında gelmediler. Çünkü alışık değiller. Neredeyse görev sürem dolmak üzere. Hiç davet edilmedim biliyor musunuz İstanbul'daki törenlerine. Hatta parasını İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ödediği metro açılışlarına bile davet edilmedim."

'RAKİBİM İLK GÜNLERDE SU KAYNATTI'

AKP'nin adayı Murat Kurum'un kendisine iftira attığını söyleyen İmamoğlu, "2019’daki rakibim, kulakları çınlasın, Sayın Binali Yıldırım'dan daha memnundum. Şimdiki rakibim, dedim yani biraz sıkıntı çekecek, ama daha ilk günlerde bile su kaynattı. Açık ve net. Niye böyle söylüyorum? Çünkü, şimdiden birtakım iftiralar uydurmaya başlamış. Hemen bunlar sıkışınca ne yapıyorlar? Herkesin milli duygularını sorgulamaya çalışıyorlar. Bir de bazen, utanmadan inancını sorgulamaya çalışıyorlar. Ben hep ne diyorum biliyor musunuz? Benim Türkiye Cumhuriyeti'nde, 86 milyon vatandaşımın içinden bir Allah’ın kulunun inancını da sorgulama hakkım yok, milli duygularını da sorgulama hakkım yok" dedi.

'SAYGIDEĞER SİSİ, TÜRKİYE'YE GELMEK İSTERSE BEN ONU İSTANBUL'DA AĞIRLARIM'

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2019'daki İstanbul seçimi öncesinde "Pazar günü Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı diyeceğiz? Mesele bu kadar önemli" sözlerini hatırlatan İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Güya Sisi, ben. Ya 14 Şubat'ta, hem de Sevgililer Günü'nde, gözlerinin içine baka baka Mısır'da yanına, ayağına gitmedi mi? Gitti. Herhalde bana oy verecek söyleyeyim. İşin şakası bir yana, bu işin, bu dilin, bu siyasetin bu milletin gündeminde yeri yok. Ha şunu söyleyeyim; eğer saygıdeğer Sisi, Türkiye'ye gelmek isterse ben onu İstanbul'da ağırlarım" dedi.