Haber: Hülya Kılınç

Manisa Yunusemre ilçesi Hafsa Sultan Mahalle Muhtarı Zuhal Güneş’in öncülüğünde mahallede yaşayan 15 kadınla birlikte geçtiğimiz aylarda açılan İlmek Kadın Kooperatifi, güzel bir çalışmaya daha imza attı.

338319200_1251653295436894_4805555109846398937_n-1484x1536.jpeg

Ürettikleri katkısız ve doğal gıda ürünleri ile ekonomik hayatın içinde üretime devam eden kadınlar, bu kez mahallede yaşayan depremzede ve oruç tutan yurttaşlar için harekete geçti. Kendi imkanları ve mahalledeki esnafın desteğiyle kooperatif binasında hazırladıkları yemekleri iftarda dağıtan kadınlar, bunu Ramazan Boyunca sürdürecek.

RAMAZAN’IN BİRLEŞTİRİCİ RUHU

İlmek Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin kurucusu Zuhal Güneş, yaptıkları çalışmayla ilgili şunları söyledi “Ramazan ayı birleştirici, kardeşliği pekiştirici ve yaralarımızı sardığımız bir aydır. Biz de mahallemizde yaşayan depremzede vatandaşlarımız ve oruç tutan yemek yapamayan vatandaşlarımıza yemek hazırlayalım istedik. Mahallemizde yaşayan bazı vatandaşlarımız ve esnaflarımız destek veriyorlar. Bu iftarı mahalle esnafımız Halil İbrahim Duman finanse etti. Kendisine teşekkür ediyoruz. Amacımız Ramazan’ın ruhuna uygun bir çalışma yapmaktı. Bayrama kadar her gün iftarlık yemek hazırlayacak ve dağıtacağız. Emek veren kadınlarımıza ve finansal katkı sunan her bir kişiye teşekkür ediyorum”dedi.