13 Şubat'ta Erzincan'ın İliç ilçesinde yer alan Çöpler Madeni'nde yığın liç alanında kayma meydana geldi. 9 işçi, 10 milyon metreküplük kütlenin altında kaldı. 

Gazete Duvar'ın haberine göre; kayan kütlenin altın ayrıştırmak için kullanılan siyanürlü maddeyle teması olması ve yağan yağmurun toprağı balçık haline getirmesi gibi nedenler nedeniyle arama kurtarma çalışmaları oldukça zor koşullarda gerçekleştiriliyor. Ancak bu sabah itibariyle çalışmalarda yeni bir gelişme yaşandı. 

Metale duyarlı dron ile toprak kütle üzerinde tarama yapıldı. Yapılan taramada metal yoğunluğunun olduğu alandan şüphelenildi. Kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) uzmanlarının ve arama kurtarma ekiplerinin ortak çalışmasıyla şüpheli bölge üzerinde yoğunlaşıldı. Şu an alanda iki kepçe ve 100'e yakın işçi ile arama yapılıyor.

KBRN uzmanları, şüpheli buldukları bir alanda çalışma yaptıkları bilgisini vermekle yetinirken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar "9 kardeşimizi arıyoruz. Kardeşlerimizin 3'ünün bir lokasyonda 6'sının diğer lokasyonda olduğunu tespit ettik" şeklinde açıklama yaptı.