Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'e yumrukla saldırıp yoğun bakıma kaldırılmasına neden olan AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık için "Elleri dert görmesin" ifadelerini kullanmıştı. Işık'ın saldırısının "ecdat geleneği" olduğunu öne süren Sofuoğlu, "Pısırıklar Zafer Bey kardeşimi örnek alsın" demişti. Bu sözleri büyük tepki çeken Sofuoğlu, yeni bir açıklama yaparak, "Sağlık açısından kritik süreç geçirenlere oh olsun türünden açıklama yapacak kişi değiliz ve hiç olmadık ama ne yazık ki haklı olarak mesajım öyle anlaşıldı." dedi.

Twitter hesabından paylaşım yapan Sofuoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Bu açıklama gizli hesap sahipleri, fetöcüler ve şahsıma hakaret edenler için değildir. Sevdiğim ve bu konuda üzülüp beni arayan Kardeşlerimin hatırı için son kez açıklama yapıyorum.

İlk 2 mesajımda da dediğim gibi hedefim Hüseyin Örs değildi.

Şöyleki:

Biz hele sağlık açısından kritik süreç geçirenlere oh olsun türünden açıklama yapacak kişi değiliz ve hiç olmadık ama ne yazık ki mesajım haklı olarak öyle anlaşıldı.

Buna üzüldüm. Halbuki, yukarıda da dediğim gibi mağdur olan herhangi biri hedefim değildi.

Aytun Çıray'ın mesajını Gördüğümde orada buna ilişkin bir açıklama olmadığı için mağduriyet olabileceği hiç aklıma gelmedi. Daha önce TBMM'de var olan tartışma ya da arbedelerden biri yaşandığını düşündüm. Ne olduğunu anlamak için yorumları okudum yine bir açıklama göremedim.

Herhalde böyle bir şeydir diyerek bir mağduriyet düşünmeden, beni zaman zaman hedef alan Aytun Çırayı düşünerek Ama onun dahi herhangi bir mağduriyetini elbette ummadan o mesajı attım.

Eline sağlık anladığı dilden konuşulur ifadeleri temsili idi ve kesinlikle mağduriyete memnuniyet ifadeleri değildi

HDP ile arasına mesafe koymayan şehit ailesine küfür eden kimi İP'liler vs sebeplerle de İP'e mesafem vardı (hala var),

Hala aynı tutumların devam etmesi sebebiyle o mesajı attım ama açık hata ettim. İyi öğrenmeli öyle atmalıydım.

Davaları kazanç için açıyormuşum?

O da şöyle:

Şu son iki günde hakaret-tehdit eden hiç kimseye(Ümit Dikbayır hariç), hakaret ve tehditlerini sildikleri takdirde dava açmayacağım.

Bu mesajı kamuoyundan çekindiğim için attığımı düşünenler, bu mesajdan önce ne düşünüyorlarsa düşüncelerini hiç değiştirmesinler.

Bu mesaj sadece, Şahsi sorumluluğum ve beni arayan sevdiklerimin hatırı için atılmıştır. İyi Parti, Aytun Çıray ve bileşenleri hakkındaki düşüncelerimin hiçbiri değişmemiştir.