Haber: Cesim İlhani

İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık, İstanbul’da DEM Parti ile İYİ Parti seçmeninin bir kısmı 31 Mart seçimlerinde Ekrem İmamoğlu’nu destekleyebileceğini söyledi. 

İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık, Pazar (31 Mart) günü gerçekleşecek yerel seçimlere ilişikin değerlendirmelerde bulunarak, CHP adayı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun DEM Parti ve İYİ Parti’den oya alabileceğini belirtti. 

dokuz8HABER’e konuşan Eliaçık, İmamoğlu’nun yaklaşık yüzde 10 farkla İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni yeniden kazanabileceğini savundu.

Eliaçık şunları kaydetti:

“Eğer yukarıdan gelen bir talimat doğrultusunda erken bir YSK açıklaması olmazsa, İstanbul seçimlerini İmamoğlu’nun kazanacağını tahmin ediyorum çünkü öyle görünüyor. Zaten normal şartlar altında mevcut sahaya göre, anketlere göre, 10 puana kadar farkla Ekrem İmamoğlu’nun seçimleri kazanacağını tahmin ediyorum.”

İmamoğlu’nun hem DEM Parti hem de İYİ Parti’den oy alacağını düşündüğünü ifade eden Eliaçık, “Sadece DEM Parti’nin değil, İYİ Parti tabanının da Ekrem İmamoğlu’nu destekleyeceğini düşünüyorum. Kendi parti adaylarının ise yüzde 2-3 gibi bir puanda kalacağını tahmin ediyorum. Hem DEM Parti hem de İYİ Parti seçmeninin mevcut iktidarın karşısında kazanma potansiyeli en yüksek İmamoğlu’nu aday görüyorlar.

İki parti seçmeni stratejik oy kullanacak. Murat Kurum değil, İmamoğlu ile Erdoğan çekişmesini simge olarak gördükleri için oylarını ona göre kullanacaklar. Bu da İmamoğlu’nun lehine sonuçlanacak” ifadelerini kullandı.  

İlahiyatçı Eliaçık son olarak, “DEM Parti tabanı AK Parti tabanından din ile daha fazla iç içedir. Kürtlerin içerisinde farklı görüşlere sahip insanlarla dolu. Onun için ben Kürt muhafazakar ve özellikle DEM Parti’nin muhafazalar tabanının İmamoğlu’nu tercih edeceklerini düşünüyorum” şeklinde konuştu.