Muğla Milas'taki Akbelen Ormanı'nda şirketin ağaç kesimine başlayacağı duyumunu aldıkların söyleyen İkizköylüler, haberi alınca ağaçlarına koştu. Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararını, üçüncü bilirkişi raporuna dayandırarak kaldırdığı belirten İkizköylüler, herkesi desteğe çağırdı.

AK Parti tarafından zeytinlik alanlarda madencilik faaliyetlerinin yapılmasının önünü açan kanun teklifinin geri çekilmesinden sonra Akbelen Ormanı'na dokunulmayacağı için sevinen İkizköylüler, yine bir hayal kırıklığı yaşadı. Ankara’da alkışlarla kutladıkları tekliften çıkarılan maddeden günler sonra ormanda ağaç kesimi yapılacağına ilişkin yeni duyumlar aldıklarını ifade eden İkizköylüler, herkesi doğaya sahip çıkmak için desteğe çağırdı.

Muğla'nın İkizköy ilçesindeki Akbelen Ormanı'nda ağaçların kesildiği bölgede basın açıklaması yapan İkizköylüler, YK Enerji tarafından Akbelen Ormanı’nın kömür madeni için kesilmesine karşı yaklaşık dört yıldır mücadele ettiklerini belirterek, "Tüm psikolojik baskılara, tehditlere karşı, ördüğümüz dayanışma ağı ile asla yılmadan karşı duruyoruz, duracağız. Yaşam alanımıza yapılacak saldırıya karşı mücadeleden, direnmekten vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

'ŞU AN BİRLİK OLMA ZAMANI'
İkizköy Çevre Komitesi'nden Nejla Işık, “Geri kalan ağaçlar da bu şeklide olmasın diye, bir buçuk yıldır nasıl koruduysak Akbelen Ormanı’nı şimdi de birbirimize kenetlenme zamanı. Hepinizin desteğine, dayanışmasına çok ihtiyacımız var. ‘Akbelen Ormanı’nı vermeyeceğiz’ sözünü şu an gösterme zamanı. Şu an birlik ve beraber olma zamanı. Desteğinize çok ihtiyacımız var” dedi.

'YÜRÜTMENİN DURDURULMASI VİCDANA AYKIRI'
İkizköy Çevre Komitesi yaptığı açıklamada YK Enerji’nin Akbelen Ormanı’nı kesim izninin iptali için açtıkları davada, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararını, üçüncü bilirkişi raporuna dayandırarak kaldırdığı belirterek şunları söyledi:

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında verilen yürütmenin durdurulması kararı, akla, vicdana, bilime karşı yazılan bilirkişi raporu sonrası kaldırıldı. Yaptığımız itiraz ise oluşturulan özel heyet tarafından reddedildi. Şirket planlı olarak yanlış bilgiler ve belgelerle yargıyı etkilemek, kamuoyunu yanıltmak için her yolu deniyor. Sistematik şekilde hukuk üzerinden tahakküm kurmaya çalışan şirket, sırada Akbelen’e kesime girmeyi planlıyor. Şirket çalışanları tarafından yılbaşından önce en kısa sürede kesime girecekleri söylenen biz köylüler, varımızı yoğumuzu ortaya koyup adalet yoksa meşru direniş var diyerek ağaçlarımıza sarılıyoruz.