Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" iddiasıyla haklarında başlatılan soruşturma kapsamında 10 Eylül'de ifade vermek için Adana İl Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro Amirliğine giden Y.T., H.A. ve E.E., 14 Eylül'de savcının 'tutuklu yargılama' talebiyle çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliğince serbest bırakıldı.

Savcılığın karara yaptığı itirazın Sulh Ceza Hakimliği tarafından kabul edildiği ve Y.T. ile H.A.'nın adliyeye sevk edildiği bildirildi.

İŞKENCE AÇIKLAMASI

Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul ve Furkan Gönüllüleri’nin avukatı Yusuf Işık, vakıf gönüllülerine Emniyet’te ağır işkenceler yapıldığını belirtmişti.

Av. Işık, “Müvekkilimi çıplak bir şekilde yere yatırarak darp etmişler. 'Seni hadım ederiz' diyerek tehdit etmişler. Ağzına su basarak işkence etmişler. Bugün suçu kabul etmezsen yarın sana daha kötüsünü yaparız, demişler. Bu yaşananlar apaçık işkencedir. Benim bunların tutanağını dahi tutmamı istemediler. Ben bu mesele ile ilgili tüm yetkilileri göreve davet ediyorum” açıklamasında bulunmuştu.