İSTANBUL (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Batı Afrika ülkesi Nijer'de temmuz ayında çok sayıda yardım projesini gerçekleştirdi.

İHH'dan yapılan açıklamaya göre, dünyanın 100'ü aşkın ülkesinde insani yardım çalışmalarında bulunan vakıf Nijer'deki faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.

Vakıf son olarak İnegöl İnsani Yardım Derneğinin katkılarıyla başkent Niamey'de engelli 10 kişiye tekerlekli sandalye, 665 öğrenciye ise kırtasiye malzemesi dağıttı.

Gelir desteği projeleri konusunda yapılan yardımlar kapsamında ihtiyaç sahibi 30 aileye dikiş makinesi, 60 aileye sağmal keçi ve 10 aileye "tuk tuk" isimli taşıma aracı verilirken 3 aileye de bakkal açıldı.

İHH, Niamey'e 230 kilometre uzaklıkta bulunan Dosso şehrine bağlı Tamda köyünde inşa ettiği İnegöl Kafkas Yardımlaşma Derneği Camisi'ni ibadete açtı.

Biri cami avlusunda diğeri ise Gaya'da olmak üzere iki su kuyusu bu ay içerisinde hizmet vermeye başladı.

İhtiyaç sahiplerine destek olmak isteyenler, "NIJER" yazıp 3072’ye kısa mesaj gönderip 10 lira destekte bulunabiliyor.

Daha fazla bağış yapmak isteyenler de İHH'nın internet sitesinden çevrim içi bağışla ya da vakfın banka hesap numaralarına açıklama kısmına "NIJER" yazarak yardım edebiliyor.