İETT, yüksek öğretimi iş hayatıyla birleştirmeyi, iş dünyası ve üniversite arasında oluşan boşlukları doldurmayı amaçlayan “Co-Op Eğitim Modeli” projesi kapsamında, Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği 4. sınıf öğrencilerine “Ulaşımda Optimizasyon ve İnovasyon” eğitimi vermeye başladı.

İETT’de alanında uzman daire başkanı ve müdürlerin verdiği derslere, Bahçeşehir Üniversitesi’nden 54 öğrenci katılıyor. 14 hafta süresince devam edecek eğitimler, pratik ve uygulamalı olarak iki etap halinde verilecek. Eğitimlerde, stratejik planlama, proje yönetimi, entegre kalite yönetimi, ulaşımda teknoloji geliştirme ve inovasyon, akıllı ulaşım sistemleri, planlı bakım süreçleri, ulaştırma modelleri, hat optimizasyonu, talebe bağlı hat planlama, ulaşımda enerji verimliliği ve elektrikli dönüşüm, stratejik insan kaynakları yönetimi ve İstanbul ulaşımında yolcu deneyimi gibi konular ele alınıyor.

Eğitimin uygulama kısmında ise İETT’nin Edirnekapı’daki garajında teknik araç incelemeleri, araçların kara kutusu olarak ifade edilen telemetri incelemesi, metrobüs bakım-onarım faaliyetleri gibi saha eğitimleri de yer alacak.

Eğitim sonunda öğrenciler, İETT'nin belirlemiş olduğu temalarda, İstanbul toplu ulaşımı ile ilgili inovatif fikirler üzerine çalışacak, dönem sonunda bu fikirleri projeye dönüştürüp İETT yöneticileri ile çalışabilecekler ve hazırladıkları projeleri İETT üst yönetimine sunabilecekler.