Fatoş Erdoğan - Dokuz8Haber

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun  ‘İBB’de çalışan 557 terörist var’ açıklamasından sonra hedef gösterilen İBB çalışanları güvenlik soruşturması gerekçe gösterilerek Kod 42 ile işten çıkarıldı. İBB çalışanlarının Saraçhane Parkı'nda sürdürdükleri direniş 30. gününde. 

photo_5785349874772982308_y

Haksız ve hukuksuz biçimde işlerine son verilen emekçiler "işimizi geri istiyoruz" diyerek 30 gündür İstanbul Büyükşehir Belediyesi karşısında Saraçhane Parkı’nda direniyor. İBB tarafından Kod 42 ile işten çıkartılan İBB çalışanları direnislerinin 30. gününde basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasına Umut-Sen, İstanbul  KHK'lar Platformu ve İşçinin Kendi Partisi de destek verdi.  

Basın açıklamasında konuşan Kod 42 ile işten çıkartılan Alçay Çelik "Tam bir aydır taleplerimizle birlikte direnmeye devam ediyoruz. İBB'ye taleplerimizi ilettik bir masa kuruldu işe geri dönene kadar direnişe devam edeceğimizi kendilerine ilettik buradan bir kez daha tekrarlıyoruz işimizi geri istiyoruz haklılığımızla direnişe devam edeceğiz dedi.

photo_5785349874772982309_y

 İBB tarafından Kod 42 ile işten çıkartılan Özcan Bakırhan, 5.5 ay önce işe başladığını belirterek herhangi bir sorun yaşamadığın ve takdir edildiğinin altını çizdi. Bakırhan "İzinli olduğum gün bir telefonla işten çıkarıldım" dedi. İşten neden çıkarıldığı kendisine belirtilmeyen Bakırhan ısrarla sorması üzerine hakkınızda soruşturma var denildiğini söyledi. "Gezi'ye katıldıysam CHP'nin kaldırdığı otobüslerle gittim, Gezi'ye katılmak suç değildir" diyerek işini geri istediğini belirtten Bakırhan "direnmeye devam edeceğiz" dedi.

Direniş halaylarla ve horonlarla ses çıkarma eylemiyle devam ediyor.