Belediye üretime ve üreticiye yönelik çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda son olarak, İBB Ziraat Mühendisi Derya Sekban, Park ve Bahçeler Müdürlüğü sera ekibi ve toprak ekibine Yaşam Bahçesi Eğitim Binası’nda mevsimlik çiçek üretimi, iç mekan bitki üretimi hakkında eğitim verdi. 

Eğitim kapsamında personele, mevsimlik çiçek üretimi, iç mekan bitki üretimi, genel üretim teknikleri ve bakımları, tohum ekimi, fide yetiştiriciliği, çelikle üretim, budama, bitki besleme, gübreleme, ilaçlama ve bakımı hakkında eğitim verildi. Eğitimin ardından Yaşam Bahçesi serasında bulunan bitkiler üzerinde uygulama yapıldı. Eğitim ve Yaşam Bahçesi hakkında görüşlerini aktaran İBB iştiraklerinden İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş.’de kontrol amiri olarak görev yapan Derya Sekban, şunları söyledi:

“İzmit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından eğitim amaçlı davet edildim. Buradaki arkadaşlara tecrübelerimizi aktarmak istedik. Bizler hem iç mekan hem de dış mekan olmak üzere yaptığımız bakımlar hakkında çalışmalarımızı gösterdik, tecrübelerimizi aktardık. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün kurduğu Yaşam Bahçesi serasını gezerek, burada yapılan üretimleri inceledik, çok güzel bir alan oluşturmuşlar.”