AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, oğlu Erkam Yıldırım ile ilgili iddialara ilişkin "Gerekli açıklamaları yaptım. Hukuki yollar açık. Biz de gerekli adımları atacağız'' açıklamasında bulundu.

Binali Yıldırım, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada "Gerekli açıklamaları yaptım. Hukuki yollar açık. Biz de gerekli adımları atacağız'' dedi. Binali Yıldırım, oğlu Erkam Yıldırım’ın Venezuela ziyareti ile ilgili iddialar hakkında yaptığı açıklamanın, kendisinden hemen önce açıklama yapan AKP İstanbul Milletvekili Serkan Bayram’ın açıklamalarıyla örtüşmediği yorumları üzerine bir açıklama daha yaptı. Yıldırım, açıklamalar arasında çelişki olmadığını söylemişti. Yıldırım, Sedat Peker’in uyuşturucu ticaretine ilişkin ismini verdiği oğlu Erkam Yıldırım hakkında gün içerisinde, “Oğlum Venezuela’yı biraz meraktan biraz da iş adamı olarak yeni fırsatlar var mı diye sadece bir kez aralık ayında ziyaret etti” açıklamasını yapmıştı.

NE OLMUŞTU?

Venezuela’nın yeni uyuşturucu güzergâhı olduğunu belirten Peker, eski başbakan ve AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’ın Venezuela ziyaretlerine dikkat çekerek, “Bu kokainle ilgili hikayenin gerçeğini anlatayım. Kokain önceden Kolombiya üzerinden geliyordu. 9 Haziran’da yakalandı. Yeni bir güzergah çalışması var. ABD’de sistemi döndüremeyeceklerini anlayınca Venezuella ile sınırları var. Oranın üzerinden geçirmek çok kolay.” Türkiye’de çok pahalı. Ama esas pahalı olan yer Orta Doğu. Suriye Lazkiye havalimanı. Bu mal yakalandıktan sonra yeni güzergah kurmak için Venezuella’ya kim gitti? Eski Başbakanımız Binali Yıldırım beyin oğlu Erkam Yıldırım. Mal yakalandıktan sonra bu senenin başında Ocak ayında gitti 4 gün kaldı. Şubatta gitti 4 gün kaldı. Caracas Limanı var. Ordan kuru yük gemileri direkt Türkiye’ye gelebiliyor. Konteyner gemşileri DOminik üstünde durma yapıyor. Dominik üstünde de çok yakalanmalar başlayacak. Kokain bu şekilde Türkiye’ye girdikten sonra 30- 35 metrelik yatlarla uzun yolculuk yapabilen 500 ton -1 ton, 2 ton kokainler bu şekilde dağılıyor.  Kıbrıs’ta Halil Falyalı tüm trafik ordan dönüyor. Halil Falyalı Kıbrıs’ın sahibi. Neden bunu Türkiye’ye getirmiyorsunuz? Erkam Yıldırım Halila Falyalı… Kıbrıs’ın cumhurbaşkanı gerçekten iyi adam. Bu organizasyon eskilerden başladı. Hem uyuşturucu hem kumar merkezi. Binali beyin böyle bir organizasyon içinde olduğunu düşünmüyorum. Erkam Yıldırım’la ilgili çektikleri kasetlerle bu işe yönlendirdiler” demişti.

“TEST KİTİ VE MASKE DAĞITMAYA GİTTİ” DEMİŞTİ

Söz konusu iddialara ilişkin olarak Binali Yıldırım yaptığı ilk açıklamada, “İddialar kesinlikle iftiradır, şiddetle reddediyoruz. Bizimle uyuşturucuyu yan yana getirmek tümüyle hakarettir, tümüyle reddediyoruz.” açıklamasını yaptı. Yıldırım, oğlunun Covid’le mücadele kapsamında test kiti, maske dağıtmaya gittiğini söylemişti.