Haber: Hülya Kılınç


 Manisa Dostlar Meclisi, kent gündemini değerlendirdiği toplantıda Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu eski Üyesi ve  Manisa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Çevre Derneği Başkanı Ali Suat Ertosun ve yönetimini ağırladı. 

WhatsApp Image 2023-10-24 at 14.00.25


Manisa Dostlar Meclisi Sözcüsü Cihan Canuyar, Manisa’nın marka kent olması için Dostlar Meclisi olarak bu tür programlara önem verdiklerini ifade etti. Ali Suat Ertosun’a teşekkür etti. 


GEDİZ'İ KURTARMAK İÇİN TOPLANIYORLAR AMA ORTADA SONUÇ YOK”


Ertosun, toplantıda yaptığı konuşmada Manisa'nın tarihsel dokusu ve çevre kirliliği ile ilgili yaptıkları çalışmaları anlattı. Manisa’da büyük bir su sorunu olduğunun altını çizen Ertosun şunları söyledi “Bu sorun Türkiye’nin en önemli sorunların başında geliyor. Artık suyu yer altından 292 metreden çıkarmaya çalışıyoruz. Yıllardır Manisa Ovasını besleyen Gediz Nehri’nin durumu ortada. Kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya. Gediz ile ilgili sürekli toplantılar ama ortada Gediz’i kurtaracak bir sonuç yok. Gediz’i bitirenlerin başında sanayiler geliyor. Bağcılık Araştırma Enstitüsünü imara açmaya çalıştılar. Bunun mücadelesini verdik. İmara açılmaması konusunda başarılı olduk. Ama bu ne kadar devam eder onu bilmiyoruz. 


“OSB'LERİN TARIM ALANLARINA YAPILMASINI KABUL ETMİYORUZ”


Bunun yanında Muradiye Orman Fidanlığı’nın büyük bir otomotiv yatırımı için kullanılacaktı. Manisa OSB 7.kısma kadar geldi. Muradiye Orman Fidanlığı’nın sanayi alanı olarak kullanılmasına karşıyız. 1009 dönüm bir arazi bulunuyor. Türkiye’nin en büyük orman fidanlıklarından biri konumunda. Biz OSB’lerin verimli tarım alanları üzerine kurulmasını kabul etmiyoruz. Ovanın en güzel yerine sanayi alanı kurmaya çalışıyorlar. Türkiye’de tarım can çekişiyor.  Manisa’nın nüfusu artıyor. Bu şehir OSB’leri artık kaldıramıyor. Sanayi alanları verimli tarımlarına yapılmamalıdır. Tarım alanları dışındaki alanları yapılmalı. Muradiye Orman Fidanlığı ve Bağcılık Araştırma Enstitüsü gibi alanların yok olmaması için Manisa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Çevre Derneğini kurduk. Dernek olarak birçok dava açtık, birçok davayı kazandık. Çevrenin korunması için mücadelemiz devam edecek” diye konuştu.


Toplantı karşılıklı görüş alış verişiyle devam etti.