Haber: Uğur İstanbullu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik 2 yıl 7 ay 15 gün ceza ve siyasi yasak kararın getirilmesi sonrasında Hopa’da tepkiye neden oldu. Hopa Meydanından seslenen Cumhuriyet Halk Partisi i Hopa İlçe Başkanı Şükrü Aydemir” Hopalılar İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’na YSK ‘ya hakaret ettiği gerekçeyle 2 yıl 7 ay 15 gün ceza verildi. Hukuksuzluğun, Adaletsizliğin ve tek adam rejiminin sonucunun olduğunu biliyoruz ve bu kararı kabul etmiyoruz” diye tepki gösterdi.

Hopa meydanında yapılan protesto ve basın açıklamasına Cumhuriyet Halk Partisi, Sol Parti, İYİ Parti, Halkevleri ve Hopalılar katıldı.

HOPALILAR EKREM İMAMOĞLUNA VERİLEN BU YASAĞI ASLA KABUL ETMİYORLAR VE ETMEYECEKLER

Cumhuriyet Halk Partisi Hopa İlçe Başkanı Şükrü Aydemir” Çok kıymetli Hopalılar merhaba, Yolumuz uzun heyecanımız yüksek, gençliğimiz var. Biz adalete susamış, demokrasiye inancı tam Türk gençliği diyen İstanbul Büyükşehir belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’na bin selam olsun. Ne hak yiyelim nede hakkımı yedirtirim diyen cesur yürekli başkanımız Hopa’dan, Hopa meydanından bin selam olsun. Çok değerli Hopalılar İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’na YSK ‘ya hakaret ettiği gerekçeyle 2 yıl 7 ay 15 gün ceza verildi. Hukuksuzluğun, Adaletsizliğin tek adam rejiminin sonucu olan bu kararı kabul edemeyiz.

AKP, MHP tek adam saray rejimi, Diyarbakır, Van, Mardin gibi büyükşehir belediyelerinde başlattığı antidemokratik kayyumcu politikalarının. Şimdi de Türkiye’nin hatta Dünyanın en büyük şehri olan İstanbul ‘da uygulamak istiyorlar.2019 yerel seçim yenilgilerini hazmedemeyenler. Bugün görülüyor ki Ekrem başkana destek verenleri değil 16 milyon İstanbulluyu yargılamakta bulmuşlardır. Çözümü bu halk iradesini yok saymaktır. Bu seçim iradesi ne karşı darbe yapmaktır.

Demokrasiyi yok saymaktır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak kayyumcu hukuk dışı antidemokratik kararları ve uygulamaları kabul etmediğimizi bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Hukukun üstünlüğü ilkesi adına üzüleceğiz. Bu siyasi karar karşısında kararlı mücadelemizi sürdüreceğiz ve asla umutsuzluğa, karamsarlığa kapılmayacağız. Her karanlık gecenin bir aydınlık sabahı vardır. Mahkeme kararı demokrasiyi, Özgürlük, demokratik, laik cumhuriyeti, Atatürk ilkeleri ve devrimleri yolunda yürüyüşümüzü hızlandıracaktır.

Eğer hak, haksızdan yüce, sevgi nefretten üstün, aydınlık karanlıktan güçlü ise, çaresi yok dostlar biz kazanacağız. Aydınlık güzel günlerde buluşmak dileğiyle” Mart’ın sonu nasıl bahar olduysa” 2023 Türkiye’sinde “Her şey, Her şey, Her şey çok güzel olacak” hepinize saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum”

ŞİMDİ SIRA CHP’Lİ BELEDİYELERDE

Halkevleri Hopa şubesi yönetim kurulu üyesi Kamil Ustabaş, ”Bugün bir saldırı sonrası yan yana geldik. Bu saldırının kendisi bir bireye değil. Biz tarihsel olarak biliriz ki faşizm insana düşman, faşizm doğaya düşman, faşizm güvenli gelecek isteyenlere düşman. Buradan tam yedi yıl önce AKP iktidarı Tayip Erdoğan iktidarı bu ülkede halkın iradesini gasp etmeye başladı. Önce HDP belediye başkanlarını tutukladı sesimizi çıkarmadık, sonra HDP Milletvekillerini tutukladı yine sesimizi çıkarmadık. Döndü CHP Milletvekillerini tutukladı. Döndü şimdi CHP belediye başkanlarını görevden alıyor. Böylemi bırakacak zannediyorsunuz. CHP’le işi bitecek İYİ Partiye dönecek, onla işi bitecek başka bir partiye dönecek. Zaten bu iktidar tarihsel olarak Sosyalistlerle, Devrimcilerle düşman.”

 AKP-MHP DİKTATÖRLÜĞÜNE KARŞI MÜCADELE ETMEYE DAVET EDİYORUZ

Sol Parti Hopa İlçe Başkanı Tanju Gümüşkaya ”Aslında memleketin gelmiş olduğu durum apaçık otada. Hak hukuk adalet sistemi ortadan kalkmış. Ekonomik düzen mahvedilmiş ve bunu karşısın dada daha dün halkın iradesine karşı bir gasp söz konusudur. Demin de Kamil arkadaşın anlattığı gibi Sadece Ekrem İmamoğlu karşısında değil toplumsal muhalefetin bütün bileşenlerine karşı yapılmış. Bir halkın iradesine karşı yapılmış gasptır. Bu gaspın neticesine karşı mücadele etmeye, alanlarda olmaya sokaklarda mücadele etmeye ve bu direniş dalgasını mahalle mahalle, köy köy büyütmeye, AKP-MHP diktatörlüğüne karşı direnmeye devam edeceğiz. Bu saldırı karşısında toplumsal muhalefet bileşenleriyle beraber gerek seçim sürecinde gerek sürece doğru giderken bütün alanlarda hep beraber mücadele etmeye devam edelim.”

YARGI SİYASALLAŞTIRILDIĞI İÇİN BURADAYIZ

İYİ Parti Hopa İlçe Başkanı Mürsel Şişman “Bugün burada yargının siyasallaşmasına, yargının hukuksuz müdahalesine karşı olduğumuz. Mevcut iktidarın 16 milyon seçmenin iradesine ipotek koymaya çalıştığı için buradayız. Kıymetli hemşerilerim aslında cezalandırılmak istedikleri İstanbul Büyükşehir belediye başkanımız Ekrem İmamoğlu nezdinde, Türk demokrasisi ve 16 milyon seçmendi. İktidar korku düzeni bozulmasın diye mahkemeleri çekiç güç olarak kullanmaktadır. Bu kararın hukuken hiçbir gerekçesi yoktur. Bu karar iktidarın yaklaşan seçimlerden ne kadar korktuğunun göstergesidir. Baskı ve zulümlerini giderek artıran iktidar artık son hamlelerini yapmaktadır. Dün yasaklarla mücadele edeceğini iddia ederek iktidara gelen hükümet bugün elindeki devlet gücünü kullanarak milletimize zülüm ve baskı uygulamaktadır.”