Haber: Uğur İstanbullu

Hopa’da 10 Ekim Katliamı’nın yıldönümünde bir araya gelen Hopalılar Belediye Parkı'nda toplanıp İnönü Caddesi boyunca yürüyerek Cumhuriyet Meydanında basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı Kamil Ustabaş yaptı.

HOPA 1O EKİM1

Faşizme Teslim Olmayacağız Katillerin düzenini yıkacağız pankartı arkasında Hopa parkında yürüyen Hopalılar “ Katil IŞİD İşbirlikçi AKP, Faşizme Ölüm Tek Yol Devrim” sloganlarıyla Hopa Meydanına geldi. Hopa meydanında ölenler için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından Hopa Meydanında basın açıklamasını okuyan Halkevi Temsilcisi Kamil Ustabaş, “Bu ülkede barış isteyenler özgürlük isteyenler bu ülkenin geleceğini biz kuracağız diyenler barış talebi ile Türkiye’nin dört bir tarafından Ankara’da devlete o taleplerini iletmek için gitti. Bizlerde Hopa’dan gittik şimdi burada olan onlarca arkadaşımızda oradaydı.

O gün Antep’ten gelen bomba yüklü katiller hiç bir yerde aranmaksızın Ankara’daki mitingin ortasına taşındı. Şimdi etrafınıza bakın büsbütün burada 10 Ekim Katliamının yıldönümünde o katillerden hesap soracağız diye basın açıklaması yaparken bile onlarca güvenlik görevlisinin kamerası bizi çekiyor. Bizim suç işlediğimizi düşünerek çekiyor.

Ama o gün bu devletin istihbaratı bu devletin yetkililer Antep’te bomba yüklü araçlar gelirken hiç bir engel çıkarmadı. Sözümüz olsun barışın, kardeşliğin ve özgürlüğün ülkesini kırana dek arkadaşlarımızın hesabını sorana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.