6 yaşında evlendirilmesinin ardından yıllarca tecavüze uğradığını belirterek mahkemeye başvuran kızın durumu Türkiye'nin en önemli gündem maddesi oldu. 2002 yılında 6 yaşında iken babası tarafından 29 yaşındaki bir gençle evlendirilen H.K.G., daha sonra yıllarca tecavüze uğradığını iddia etti. İddiaya göre, Hiranur isimli bir vakfın yöneticisi olan baba, kızın evliliğini sürdürmesini sağladı. Kızın suç duyurusu sonrası savcılığın hazırladığı iddianame ve dava dosyasına giren fotoğraflar, vahim bir durumu gözler önüne serdi. Kabul edilen iddianamede K.İ. hakkında 67 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası istenirken, baba ve anne hakkında 22 yıl 6 ay hapis cezası istendi. 

Skandalın duyulmasının ardından devlet birimleri hareket geçti. Konuyla ilgili açıklama yayımlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, davaya müdahil olduğunu duyurdu.

Öte yandan H.K.G'nin şu anda neler yaptığını, gazeteciler Timur Soykan ve Murat Ağırel katıldıkları canlı yayında anlattı. Ağırel'in açıklamasına göre, 6 yaşında zorla evlendirilen H.K.G. 17 yaşında anne oldu ve bir oğlu var. Mağdur 2020 yılında kendisini istismar eden erkekten boşandı ve şu anda 24 yaşında.

Savcılığa başvurduktan sonra, devlet tarafından koruma altına alınan H.K.G. şu anda uzak bir ilde yaşıyor ve sıkı bir şekilde korunuyor. Evlliğini bitirip devlet korumasına geçtikten sonra, kendisine bir hayat kuran, meslek edindirme kurslarına gönderilen genç kadın bu arada ortaokulu bitirdi, gittiği dil kursunda anadili gibi İngilizce öğrendi.

H.K.G'nin oğlu da devletin desteğiyle eğitimini sürdürüyor. H.K.G ve oğlu kendilerine gözlerden uzak bir hayat kurmuş durumda.