Vincente ve Fernanda, 5 yıl önce Barselona'dan yola çıktıklarından bu yana 60'tan fazla ülkeye seyahat ettiler ve motosikletleriyle dünyayı jaunteleyerek 170 bin kilometreden fazla yol kat ettiler. Aynı zamanda KLIM Motorcycles'ın marka elçileri olan çift, kıtalar arası yolculukları sırasında yolculuklarını, yemeklerini ve deneyimlerini belgeleyen Instagram'da 122 bin takipçi topladı.

1 Mart'ta yayınlanan ilk videoda, Fernanda ve Vincente'nin yüzlerinde büyük morarma ve şişlikler görüldü. İspanyol medyasına yaptıkları açıklamada, Hindistan'ın Jharkhand eyaletinin ünlü turizm merkezi Dumka bölgesini ziyaret ettikten sonra saldırıya uğradıklarını açıkladılar.

Çift, Bhagalpur üzerinden Nepal'e doğru ilerlerken dinlenmek ve Hansdiha pazarının yakınında çadırlarını kurmak için Dumka'da durdu. Uykuya daldıktan sonra 7 genç çadıra girerek ikisine de saldırdı.

Vincente videolardan birinde, “Bizi yendiler. Boynuma bir bıçak dayadılar ve beni öldüreceklerini söylediler. Fernanda'ya tecavüz edildi. Yedi adam” dedi.

Vincente'nin kafasında çok sayıda morluk bulunurken, Fernanda'nın yüzünün yan tarafının darbe aldığı görünüyor, yanaklarında ve çene hattında da koyu kırmızı izler var.

Fernanda, çektiği videoda, “Burada, Hindistan'da bir hastanedeyiz. Polisin yanındayız. Burada uyumamıza izin verdiler” dedi.

EuroNews'in haberine göre, Hindistan'daki İspanyol büyükelçiliği yerel yetkililerle temasa geçti ve bölgeye danışmanlık yapmak ve Vincente ile Fernanda'ya destek sunmak üzere personel gönderdi.

7 şüpheliden 3'ü tutuklandı.