Vegazete’nin haberine göre, Geçtiğimiz 6 Eylül’de tacizci Önder Lafçı’nın(43)  sokak ortasında silahla vurması sonrası felç kalan üniversite öğrencisi Hilal Sultan Kırgöz(21) 1,5 ay sonra da yaşamını yitirmişti.

Aylarca tehdit ve tacize maruz kalan Hilal Kırgöz’ün ölmeden önce yaptığı şikayet sebebiyle “ısrarlı takip” suçlamasıyla katil zanlısı Önder Lafçı dün mahkeme karşısına çıktı. Manisa 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde “ısrarlı takip” ve tehdit suçlarından açılan 2 ayrı ceza dosyasının ilkinde karar çıktı. Mahkeme,  Hilal Kırgöz’ün katili Önder Lafçı’ya ısrarlı takip suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

PERŞEMBE GÜNÜ TEHDİT SUÇUNDAN YARGILANACAK

CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak mahkeme sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi “Cani bir erkek tarafından katledilen Hilal Sultan Kırgöz kardeşimizin öldürülmeden önce yapmış olduğu şikayetler sebebiyle Manisa 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde “ısrarlı takip” ve tehdit suçlarından 2 ayrı ceza dosyası açılmıştı.  20 Aralık Salı günü (dün) ısrarlı takip suçunun davası görüldü ve sanık Önder Lafcı üst hadden 2 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Mahkeme salonunda ailemizi yalnız bırakmamak adına İl Kadın Kolları Başkanımız Şadiye Uysal, Yunusemre Kadın Kolları Başkanımız Meral Demir, Şehzadeler Kadın Kolları Başkanımız Gülay Yeşilok ve kadın kolları yöneticilerimiz hazır bulundular. Yine perşembe günü de tehdit dosyasıyla alakalı mahkemeye çıkacağız ve ailemizi yalnız bırakmayacağız. Tasarlayarak kasten öldürme suçundan ise Sayın Savcılığın iddianameyi yazmasını beklemekteyiz. Tüm aşamalarda Kırgöz ailesinin yanında olmaya ve gönüllü avukatlıklarını yapmaya devam edeceğim. Şiddete uğrayan her kadın ve her çocuk için Adalet yerine bulasıya ve İstanbul sözleşmesi tekrar yürürlüğe konulana kadar mücadeleye devam edeceğiz!” dedi.

“HİLAL İÇİN ADALETİN YERİNİ BULACAĞINA İNANIYORUZ”

CHP İl Kadın Kolları Başkanımız Şadiye Uysal ise “Erkek şiddetine maruz kalan kadınlarımız için, katledilen kadınlarımızın kanlarını yerde bırakmamak için Adalet arayışımızı sürdürüyoruz. Manisa’da şiddet gören kadınlarımızı ve öldürülen kadınlarımızın ailelerini hiçbir surette yalnız bırakmıyoruz. Kırgöz ailesinin yanında olmaya devam edeceğiz. Hilal için Adalet yerini bulacak, buna yürekten inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Şehzadeler’e bağlı Tunca Mahallesi’nde yaşayan üniversite öğrencisi Hilal Sultan Kırgöz (21), 6 Eylül günü evinin önüne gelen tacizci Önder Lafçı (43) tarafından zorla araca bindirilmek istendi. Genç kız arabaya binmemek için direnip bağırmaya başladığında, Lafçı tarafından önce darp edildi sonra başına silah dayandı. Olayı gören vatandaşlar ve mahalle muhtarı Önder Lafçı’ya müdahale ederek genç kızı elinden almak istedi. Çıkan arbedede genç kız, tacizcinin elinden kurtularak kaçmaya başladı. Bu esnada Önder Lafçı elindeki silahı doğrultarak Hilal Sultan Kırgöz’e ateş etti. Sırtından vurulan Kırgöz, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Önder Lafçı, yoldan geçen bir kamyonetin kasasına binerek kaçtıktan sonra polis ekiplerince İzmir’in Buca ilçesinde saklandığı bağ evinde yakalanarak tutuklandı.

1,5 AYLIK YAŞAM SAVAŞINI KAYBETTİ
Omuriliği zarar gördüğü için belden aşağısı felç kalan genç kız ise, tedavisinin ardından taburcu edildi. Evinde tedavisi devam eden Hilal Sultan Kırgöz 1,5 ay sonra fenalaşarak kaldırıldığı Merkezefendi Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Hilal1chp-12