Her yıl bakanlıklardan bile fazla bütçe alan ve her fırsatta da SMS ile yurttaşlardan bağış isteyen Diyanet İşleri Başkanlığı, toplamda 800 bin adet bastıracağı “Kuran-ı Kerim Elifbası” ve “Etkinliklerle Dinimi Öğreniyorum” kitapları için bir matbaa şirketiyle 2,1 milyon TL’lik sözleşme imzaladı.

KİTAPLAR İÇİN 3 MİLYON LİRA MALİYET HESABI

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü, 9 Nisan’da, “Kur'an-ı Kerim Elifbası ve Etkinliklerle Dinimi Öğreniyorum adlı eserler basım hizmet alım işi” isimli ihale düzenledi. İhale kapsamında bastırılacak kitaplar için idare, 3 milyon TL maliyet hesabı çıkardı. İhale için dokuz firma doküman satın alırken firmalardan yedisi ihaleye teklif verdi.

İHALEYE EN DÜŞÜK TEKLİF VEREN FİRMA İLE ANLAŞILDI

Teklifleri değerlendiren Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü, 1 Haziran’da son kararını verdi. İhaleye en düşük teklifi yaptığı belirtilen Korza Yayıncılık isimli firmayla anlaşma sağlandı. Diyanet ve şirket arasında 800 bin adet kitap basımı karşılığında 2,1 milyon TL’lik sözleşmeye imza atıldı. Şirketin, 500 bin adet Kuran-ı Kerim Elifbası ve 300 bin adet Etkinliklerle Dinimi Öğreniyorum kitaplarını 35 gün içinde basacağı bildirildi.

2020’DE BASTIRILAN TÜM KİTAPLARIN TOPLAM MALİYETİ İSE 12 MİLYON LİRAYI AŞTI

Mayıs 2021’de basım sözleşmesini imzaladığı iki kitap için 2,1 milyon TL’yi gözden çıkaran Diyanet’in 2020 yılında bastırdığı kitapların toplam maliyeti ise 12 milyon TL’yi aştı. İdare 2020 Ocak-Ekim döneminde aralarında, “Geçmişten Günümüze Hurafeler, İlahi Adalet ve Rahmet Penceresinden Kötülük ve Musibetler, Hikayelerle Çocuklara Esma’ül Hüsna” gibi kitapların da olduğu toplam 600 bin kitap bastırdı.

DİYANET EK BÜTÇE İSTEMİŞTİ

2021 için 13 milyar lira bütçe ayrılan Diyanet, "Kurum bütçesinin her yıl yaklaşık yüzde 96-97’si personel giderlerinden oluşmakta, yüzde 3-4’ü ile hizmetler icra edilmektedir. Yurt içi ve yurt dışında geniş bir coğrafyada yasal görevlerimizi tam anlamıyla ifa edebilmemiz için, personel gideri dışındaki cari giderler ve yatırım ödeneğinin artırılması gerekmektedir" diyerek ek para da istedi.