Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tülay Hatımoğulları Oruç, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Selahattin Demirtaş teröristtir" sözlerine yanıt veren Oruç, "Demirtaş bu coğrafyanın onurudur, sevgili Demirtaş bizim onurumuz ve gururumuzdur" dedi.

Bahçeli'nin HEDEP için 'bölücü' suçlamasında bulunduğu sözlerine de cevap veren Oruç, "Partimize bölücü diyenler dönüp kendilerine bakacaklar. HEDEP, Türkiye ve Ortadoğu coğrafyası için bütün halkların bir arada bulunabildiği tek model partidir. Aslında tekçi ve ırkçı bir anlayışa sahip olan siyasi partilerden ders alacak halimiz yok" ifadelerini kullandı.

YEREL SEÇİM MESAJI

Yerel seçimlere ilişkin de konuşan Oruç, şunları söyledi:

"Halkımızla yaptığımız toplantı ve çalışmalarda ortaya çıkan irade tam olarak şuydu; kayyumlara feleğin tokadını vuracağız bu seçimlerde. Ama bunun için gece gündüz demeden çalışmak zorundayız. Halkımızın iradesini gasbedenlere karşı bunu bir onur mücadelesi, bir yaşam hakkı mücadelesi olarak göreceğiz. Hiç kimse seçimlere kadar evinde oturmasın, çalmadık kapı sıkmadık el bırakmayalım. Gidelim ve seçim çalışmalarımızı an itibarıyla başlattığımızı yerellerimizde de ilan edelim."