HDP İstanbul İl Eş başkanı Ferhat Encü'ye bir polis tarafından tokat atılmasına tepki göstermek amacıyla HDP Kocaeli İl Başkanlığı tarafından basın açıklaması yapıldı. İzmit Sabri Yalım Parkı’nda pankart açmak isteyen ve aralarında HDP Kocaeli İl Eş Başkanlarının da bulunduğu 6 HDP’li gözaltına alındı. Gözaltına alınan HDP'liler, daha sonra serbest bırakıldı.

Hasta ve infazı yakılan tutuklular için geçen günlerde İstanbul Kadıköy'de yapılmak istenen basın açıklaması sırasında polis, HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü'ye tokat attı. HDP Kocaeli İl Başkanlığı, bu olayı kınamak üzere dün akşam saatlerinde Kocaeli’nin İzmit ilçesinde bulunan İnsan Hakları (Sabri Yalım) Parkı’nda basın açıklaması düzenledi. Çevik kuvvet ekipleri başta olmak üzere çok sayıda polis ekibi tarafından HDP Kocaeli il binasının girişi kapatılarak partililerin İnsan Hakları Parkı’na geçişine izin verilmedi.

PANKART AÇMALARINA İZİN VERİLMEDİ

HDP’li grup ile polis ekipleri arasında yaşanan diyalogda emniyet yetkilileri, dışarıda basın açıklaması yapılmasına izin vermeyeceğini belirtti. Partililer ise “Herkes yasal hakkını kullanabilir” diye cevap verdi. “Kamuya açık alanı işgal ediyorsunuz ve kamu güvenliği açısından izin vermeyeceğiz” diyen emniyet yetkililerine HDP Kocaeli il yöneticisi avukat Selda İlgöz, “Yasaklama kararınınız hukuksuz” diyerek itiraz etti. Sabri Yalım Parkı'na geçmeleri için yolu açan polis ekipleri, partililerin pankart açması üzerine aralarında HDP Kocaeli İl Eş Başkanları Aynur Santo ile Şahabettin Işık’ın da bulunduğu 6 HDP'liyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan HDP'liler, hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra serbest bırakıldı.