DTK Eş Başkanı Leyla Güven'in tutuklanmasını protesto için İstanbul'da basın açıklaması yapmak isteyenlere polis müdahale etti. Polis, HDP milletvekili Musa Piroğlu'nu tekerlekli sandalyesinden düşürdü.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İstanbul İl Örgütü, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven’in tutuklanmasını Fatih’te bulunan Aksaray Metro Meydanı’nda yapacağı basın açıklaması ile protesto etmek istedi. Aralarında DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, HDK Eş Sözücüsü İdil Uğurlu ve HDP Milletvekili Musa Piroğlu'nun da aralarında bulunduğu yüzlerce kişi meydana geldi.

ÇOK SAYIDA GÖZALTI

MA'nın aktardığı habere göre polis, açıklamanın Fatih Kaymakamlığı tarafından yasaklandığını belirterek, izin verilmeyeceğini söyledi. HDP’liler ise demokratik haklarını kullandıklarını belirtti. Bir süre devam eden tartışmaların ardından polis alandakilere müdahale etti. HDP’li Musa Piroğlu'nu tekerlekli sandalyesinden yere iten polis aralarında HDP İstanbul İl Eş Başkanları Elif Bulut ve Erdal Avcı’nın da olduğu çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. https://twitter.com/dokuz8haber/status/1341440867492638721