HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Amedspor’a dönük ırkçı saldırılara tepki göstererek, “Amed vardır. Amedspor vardır. Ülkeyi 90’ların karanlığına tekrar götüremeyeceksiniz” dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Parlamento Grubu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında grup toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya, HDP Kadın Meclisi ve bileşen partilerinin temsilcileri, Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren, KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, SES Eş Genel Başkanı Gönül Adıbelli, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Barış Anneleri, kadın, insan ve hukuk örgütlerinin temsilcileri katıldı. Toplantı salonu sıralarına “Jin jiyan azadî” ve Türkiye ve Arapça “Yalnız değil birlikteyiz” yazılı dövizler bırakıldı. Toplantı, depremzede kadınların yaşadıkları ve HDP Kadın Meclisi’nin deprem bölgesinde yürüttüğü çalışmaları konu alan sinevizyon gösterimiyle başladı. 

‘8 MART’I FELAKETİN GÖLGESİNDE KARŞILIYORUZ’

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü felaketin karşısında karşıladıklarını belirterek, “8 Mart bizler için, kadın özgürlük mücadelemizi ve dayanışmamızı büyüterek alanlarda en güçlü şekilde sesimizi duyurduğumuz günün adıdır. Ancak maalesef 8 Mart’ı bu sene büyük bir felaketin gölgesinde karşılıyoruz. Bir kez daha sizlerin huzurunda deprem felaketinde kaybettiğimiz tüm canlarımızı rahmetle saygıyla anıyorum, yakınlarına ve tüm ülkemize başsağlığı diliyorum. Bu depremden zarar gören tüm halkımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yine aynı depremden ağır şekilde etkilenen ve ambargoya maruz bırakılan Suriye halklarının da acısını yürekten paylaşıyor, dayanışma duygularımı iletiyorum” dedi. 

‘AMEDSPOR GOL ATMAYA DEVAM EDECEK’ 

Amedspor’un Bursaspor ile karşılaşmasında kentte ve sahada uğradığı saldırılara değinen Buldan, şunları söyledi: “Ben de diyorum ki; Amed vardır. Var olmaya da devam edecek. Amedspor vardır, var olmaya da devam edecek. Gol atmaya devam edecek. Ama siz yoksunuz, yok olmaya da devam edeceksiniz. 3 ay sonra siyasetten tamamen silinip yok olacaksınız. 90’lı yılların karanlık ruhunu yeniden canlandırmak isteyenlere, faşizmi can suyu olarak görenlere halklarımız en büyük cevabı sandıkta verecektir. Bu ülkeyi 90’ların karanlığına tekrar götüremeyeceksiniz. Buna izin vermeyeceğiz. Ama siz 90’ların karanlık çukurunda kalmaya devam edeceksiniz. Tarih sizi hep böyle anacak. Bütün Türkiye halklarına karşı geliştirilen bu tehdidin sahipleri bilsin ki demokrasi ve barış mücadelemiz karşısında bütün kirli tezgâhlarınızla birlikte yenileceksiniz” şeklinde konuştu.