Teknik Direktör Volkan Demirel yönetiminde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'ndeki antrenmanın ilk 15 dakikası basına açık gerçekleştirildi.

Volkan Demirel, idman öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, heyecanlı bir şekilde ilk maçlarını beklediklerini belirterek, "Bizim hazırlanma sürecimiz biraz daha uzun sürdü. Şu an baktığımızda hem Topuk Yaylası hem de İtalya kampı bizim için iyi geçti. Bu seneki hedefimiz, maç kazanmaktan ziyade depremzedelere umut olmak." ifadelerini kullandı.

İtalya'da yaptıkları kampla ilgili bir soru üzerine Napoli ve Salernitana takımlarına teşekkür eden Demirel, "Bizi çok güzel ağırladılar. Pegasus'a da teşekkür ediyorum. Sponsorların desteği ile oraya gittik. Çok keyif aldığımız bir kamptı. Oyuncularımız için de önemli bir tecrübe oldu. Şu an burada bulunmamıza sebep olan bakanlığımıza ve federasyonumuza da teşekkür ediyoruz. Bunun karşılığını sahada iyi oyunla vermek istiyoruz." diye konuştu.

Ömer Faruk Beyaz'ın Türk futbolunun yetiştirdiği en büyük yeteneklerden biri olduğunu aktaran Demirel, şunları kaydetti:

"Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra Stuttgart'ta süre bulamadı. Onunla telefon görüşmesi gerçekleştirdim. Kendisi, bizde oynamak istediğini söyledi. Bundan dolayı kulübüyle görüşme gerçekleştirdik. Kulübü de bize olumlu geri dönüş yaptı. Ömer'in maaşının yüzde yirmisini karşılayacağız. Ömer de maaşının yüzde onunu depremzedelere bağışlayacak. Bu beni çok etkiledi. Ömer'in yeteneklerine güveniyorum. Kendi adıma onun için ne gerekiyorsa yapacağım."

Ömer'in psikolojisinin iyi olduğunu söyleyen Volkan Demirel, "Kendisi çok sosyal biri ve kendinden de emin. Sadece biraz antrenman eksiği var. Onu da buradaki çalışmalarla kapatacağız ve kendisini bu sezon bol bol izleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bertuğ Yıldırım'ı çok önemsediğini belirten Demirel, "Bertuğ, gelecek yıllarda Türk futbolunun en önemli santrforlarından biri olacak. İnanılmaz bir fizik kapasitesi ve enerjisi var. Futbol bilgisi de çok üst düzey. Umarım ileride çok güzel yerlere gelir." şeklinde konuştu.

- Burak Bekaroğlu: "Hedeflerimiz var ve başarılı olacağımıza inanıyorum"

Takımda çok iyi bir aile ortamı olduğunu anlatan Hatayspor oyuncusu Burak Bekaroğlu ise "Bu sezonun başlamasını dört gözle bekliyoruz. Her zamankinden daha istekliyiz. Hedeflerimiz var ve başarılı olacağımıza inanıyorum." diye görüş belirtti.

Hazırlık döneminin zor geçtiğini söyleyen Bekaroğlu, "Psikolojik açıdan daha erken toparlanmaya çalışıyorduk ve öyle de oldu. Verimli bir kamp geçirdik. Kendimizi düzene soktuk ve normale döndük." diye konuştu

Volkan Demirel'in psikolojik açıdan kendilerine destek olduğunu belirten Bekaroğlu, "İki haftada bir hocayla görüştük ve yemek yedik. Hocanın bizimle beraber olması büyük avantajdı. Bu dönemde bizim toparlanmamızda en büyük etken de hocamızdı." değerlendirmesinde bulundu. (AA)