dokuz8TV'nin 6 Şubat depremleri nedeniyle yaptığı özel yayına Hatay'dan Gazeteci Mustafa Dilek konuk oldu. Dilek, siyasilere büyük tepki verilen sessiz yürüyüş hakkında, "Birikmiş tepki dışa vurdu" dedi. Dilek, bir yıl geride kalmasına rağmen Hataylıların hala su ve konteyner sıkıntısı çektiğini belirterek, "Hala ana caddelerde çıkar var. Binlerce insan parti ayırmadan tepki gösterdi." dedi.

"SORUMLULUK ALAN YOK"

Dilek, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta yaptığı 'Hatay garip' kaldı konuşmasıın da kentte büyük hayal kırıklığı yarattığını vurguladı. Dilek, "Siyasetçiler ders çıakrmıyor. Büyükşehir iktidar, iktidar büyükşehri suçluyor" ifadelerini kullandı.

İktidarın 240 bin konut hedefi ile çıkıp Hatay'a yedi bin konut yaptığını anlatan Dilek, "Taraflar tepkiden nasibini aldı ama sorumluluk almıyor. Hatay Valisi de basın mensuplarını çağırıp siyaset yaptı" bilgisini verdi.

ÜÇ İLÇENİN ADAYINI SAVAŞ BELİRLEDİ İDDİASI

Dilek, Lütfü Savaş'a verilen tepkiler hakkında da, "Bu tepkiler yeni değil. CHP 6 Şubat'ı bekleyip çıkış oluşturduysa ona bir şey söyleyemem. Benim kişiselgörüşüm bu noktada bile kazanabilecek en güçlü aday Lütfü Savaş" dedi. Dilek, Savaş'ın Defne, Antakya ve İskenderun'daki adayları belirlediği iddiasını da paylaştı. Dilek, CHP'ni en çok oy aldığı Defne'deki adayı hakkında ciddi tepkilerin olduğu bildirdi.

Dilek, "CHP Hatay dosyasını açarsa sadece Hatay özelinde açmalı" dedi.

"TİP ATALAY'IN HAKKINI KORUMAK İSTİYORSA ADAY ÇIKARMALI"

Vekilliği Anayasa'ya aykırı şekilde düşürülen Can Atalay'a Hatay'da oy veren insanların, büyükşehir belediyesi için TİP'in aday çıkarmasını beklediğini belirten Dilek, "TİP Atalay'ın hakkını korumak istiyorsa aday çıkarmalı" yorumunda bulundu. Dilek, konuyla ilgili şunları da dile getirdi:
"Lütfü Savaş'a tepki göstermek isteyen vatandaşlar TİP'in aday çıkarmasını bekliyor"