ASAL Araştırma ve Danışmanlık Şirketi, "Hatay Büyükşehir Belediyesi Yerel Seçimler Seçmen Eğilimleri Şubat 2024 Araştırması"nı yayımladı. Araştırma, 7-9 Şubat 2024 tarihleri arasında Hatay'ın 11 ilçesinde 18 yaş ve üzeri 1500 kişiyle CATI (Bilgisayar destekli telefonla anket) yöntemiyle gerçekleştirildi.

ASAL Araştırma, Hatay'da yaptığı anket çalışmasında katılımcılara, "Bugün bir yerel seçim olsa, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a oy verir misiniz?" sorusunu yöneltti. Katılımcıların yüzde 45,6'sı "Oy vermem" derken, yüzde 30,2'si "Oy veririm" dedi. "Belki veririm, belki vermem" diyen katılımcıların oranı 10,4, cevap vermeyenler ise 13,8 oldu.

Ankette seçmenlere, "Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı genel olarak değerlendirdiğinizde ne ölçüde başarılı buluyorsunuz?" sorusu da yöneltildi. Katılımcıların yüzde 28,8'i "başarılı" bulduklarını ifade ederken, yüzde 48'i "başarısız" yanıtını verdi. Katılımcıların yüzde 14'ü "ne başarılı, ne değil" derken, yüzde 9,2'si de yanıt vermedi.