dokuz8TV'de Alper Baran Esin'in sunduğu Yerel Gündem programına Hatay'dan Gazeteci Mustafa Dilek konuk oldu. Dilek, Hatay'ın 6 Şubat depremlerinin ardından hala toparlanamadığını bildirdi. Dilek, 14 Mayıs seçimlerinde iktidarın konteynerler getirdiğini fakat plansızlık nedeniyle depremzedelerin sık sık su baskınları ile karşılaştığını dile getirdi. Dilek, "Yağmur yağınca insanlar kova nöbetine başlıyor" dedi.

Dilek, bölge halkının sık sık tepki gösterdiği, depremdeki ölümlerde  sorumluluğu olan isimlerden olduğu belirtilen Hatay Büyükşehir Başkanı Lütfü Savaş'ın adaylığı hakkında konuştu. CHP'deki aday adaylarının iktidara muhalefet etmediği Savaş'a muhalefet ettiği için bu sonucun çıktığını iddia eden Dilek, "Parti son tahlilde yaptığı şey biz il başkanı değil belediye başkanı seçiyoruz demek oldu" ifadlerini kullandı.

Dilek, Savaş'ın 15 yıllık iktidarında sağ kesimin ve özellikle ülkücülerin desteğine dikkat çekti. Sosyal medyada Savaş hakkında algı oluştuğunu iddia eden Dilek, "Sanki 205 bin imar affını getiren Savaş'tı" dedi.
 

USULSÜZ SEÇMEN İDDİALARI

Mustafa Dilek, Hatay'da da usulsüz seçmen iddialarının olduğunu söyledi. Dilek, valiliğin 6 Şubat'ta yıkılan evlere yurttaşlara adreslerini taşıyın dediğini söyleyerek, "Yıkılmış binalara adresininiz taşıyın demek ne kadar hukuki? Bu karardan sonra 6 ilçede nüfus artışı gerçelleiti. CHP Hatay İl Başkanı bazı hanelerde 80-100 kişinin kayıt olduğunu söyledi. İktidara söyledik, bize 'provokasyon yapıyorsunuz' diyorlar. İş dönüp dolaşıyor Savaş'a geliyor. Savaş'ı savunduğum için demiyorum objektif olmamız lazım. İktidar kendi yaptıklarını yapamadıklarının konuşulmasını istemiyor. Antakya 20 yıldır AK Parti'nin elinde . Antakya'da kaç tane bina yıkıldı sorusunu sorunca beni linç ettiler" cümlelerini sarf etti.

Dilek, ayrıca Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) aday çıkartması halinde CHP'nin seçimi kaybedeceğini belirterek, "Şimdi bile iktidar yüzde 51 önde" iddiasında bulundu.