Haber: Fatoş Erdoğan

Denizli Cezaevi önünde oğlunun taleplerinin karşılanması için oturma eylemi başlatan anne Songül İlker, eylemini İHD İstanbul Şubesine taşıdı. İstanbul'da oturma eylemini sürdüren anne İlker, İHD İstanbul Şubesi'nde basın açıklaması düzenledi.

OĞLUMUN TEDAVİ HAKKI ENGELLENİYOR

193 gündür Ekim Polat'ın tedavi hakkı için oturma eylemini sürdüren anne İlker, oğlunun 2016'da düzmece bir dosya ile tutuklandığını 24 yıl ceza verildiğini söyledi. 2017 yılında Çapa Tıp Fakültesi tarafından oğluna Akromegali teşhisi konulduğunu belirten İlker o günden beri oğlunun tedavi hakkının engellendiğini açıkladı.

OĞLUMUN TAHLİYE EDİLMESİ GEREKİYOR

Halk arasında dev adam olarak bilinen Akromegali hastalığının cezaevi koşullarında tedavi edilmesinin mümkün olmadığını belirten İlker, ATK raporları manipüle ediyor dedi. Anne Songül İlker  oğlunun derhal tahliye edilmesi için çağrı yaptı. Tedavi hakkı engelenen Ekim Polat'ın ameliyat olmasını talep eden anne İlker, oğlumun cezaevinden cenazesi çıksın istemiyorum dedi.

İlker, oğlunun cezaevinde gardiyan tarafından kötü muameleye maruz bırakıldığına vurgu yaptı. Koğuş talebinin mücadele sonunda verildiğine dikkat çekti. Anne İlker revire gitmek tedavi olmak değildir diyerek oğlunun tedavisinin sağlanması için Adalet, Sağlık Bakanlığına çağrı yaptı.