İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir depreminin ardından hasarlı binaların dönüşümü için Dünya Bankası’ndan sağladığı 340 milyon dolarlık kredi bir türlü onaylanmıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde söz aldığını, ancak altı aydadır bir ilerleme sağlanamadığını açıkladı.

Sözcü’den Başak Kaya’ya konuşan Soyer, şu bilgileri verdi: ““Kentsel dönüşümle ilgili model olacak bir uygulama için karar aldık. Projeyle ilgili Dünya Bankası ile görüştük. Depremden sonra 2 yılda çıkacak krediyi 4 ay içinde aldık. 340 milyon dolar için el sıkıştık. Bu müzakereleri Hazine ve İller Bankası da mutabık kalarak bitirdik.”

“KREDİ ORADA DURUYOR”

Tunç Soyer, bu durumu Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir'e geldiğinde konuştuklarını, Erdoğan’ın “Çok iyi. Tamam, ben bunu arkadaşlarla konuşacağım” demesine karşın herhangi bir adım atılmadığını söyledi. “Kredi orada duruyor. Bu para Türkiye'ye girecek, 30 yıl vadeli, 0.92 faizli, 5 yıl ödemesiz” diyen Tunç Soyer, krediyle en az 7-8 bin konut yapılacağını belirtti.