TOPLUMSAL CİNSİYET

Halit Ergenç'ten Ozan Güven savunması: "Alnının akıyla çıkacağını düşünüyorum"

Halit Ergenç, Deniz Bulutsuz'u şiddete maruz bıraktığı gerekçesiyle gündeme gelen Ozan Güven'i, "Mutlaka orada bir şey olmuştur. Ozan'ı severim, buradan alnının akıyla çıkacağını düşünüyorum" sözl...

Abone Ol

Halit Ergenç, Deniz Bulutsuz'u şiddete maruz bıraktığı gerekçesiyle gündeme gelen Ozan Güven'i, "Mutlaka orada bir şey olmuştur. Ozan'ı severim, buradan alnının akıyla çıkacağını düşünüyorum" sözleriyle savundu. Ardından sözlerinin yanlış anlaşıldığını kaydeden Ergenç, özür açıklaması yayınladı.

Sevgilisi Deniz Bulutsuz’u şiddete maruz bıraktığı gerekçesiyle hakkında dava açılan Ozan Güven’in Babil dizisinden ayrılma kararı üzerine konuşan Halit Ergenç, "Ozan’ın bu olaydan alnının akıyla çıkacağına inanıyorum. Kararlarına saygı duyuyorum" ifadelerini kullandı.

"OZAN’I ÇOK SEVERİM, MUTLAKA BİR ŞEY OLMUŞTUR"

Gazetecilere konuşan Ergenç, Babil dizisinde başrolü paylaştığı Ozan Güven’i şu sözlerle savundu: "Ozan’ın takdiridir. Ben Ozan’ı çok severim, uzun zamandır da tanırım. Sevgimiz baki. Böyle bir olay geldi başına. Ben buradan alnının akıyla çıkacağını düşünüyorum. Mutlaka adalet yerini bulacaktır. Öyle bir karaktere sahip olduğuna hiç şahit olmadım. Mutlaka orada bir şey olmuştur. Adalet çözecektir olayı. Herkesin hakkında hayırlısı."

ERGENÇ ÖZÜR DİLEDİ: BU KONUDA MÜCADELE EDEN HERKESİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTIĞIMI ANLIYORUM

Ergenç'in şiddet faili bir erkeği savunmasına yönelik sözleri sosyal medyada büyük tepki gördü. Tepkiler üzerine sözlerinin yanlış anlaşıldığını kaydeden Ergenç, özür açıklaması yayınladı. Ergenç açıklamasında, "Yargı süreci devam eden ve beni çok üzen bir konuyla ilgili, sadece bir temenni niyetiyle yaptığım açıklama, kendimi doğru ifade edemememden dolayı maksadını çok aştı. Bundan dolayı çok üzgünüm. Şiddetin hiçbir türünün yanında olmam mümkün değil. Bilhassa son derece hassas olduğum kadına şiddet konusunda mağdur olmuş ve bu konuda mücadele eden herkesi hayal kırıklığına uğrattığımı anlıyorum. Hak veriyorum ve özür diliyorum" ifadelerini kullandı.  

NE OLMUŞTU?

Oyuncu Ozan Güven tarafından şiddete maruz bırakıldığına dair rapor alan Deniz Bulutsuz, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Ozan Güven tarafından, kendi evinde bir saatten fazla süren ağır fiziksel şiddete maruz kaldım. Şiddet gördüğüm sırada evden çıkmama izin vermeyerek canıma kasteden, fiziksel ve duygusal şiddetin sorumlusu olan Güven’e karşı hukuki haklarımı sonuna kadar savunacağım" ifadelerine yer vermişti. Deniz Bulutsuz’u şiddete maruz bıraktığı gerekçesiyle hakkında dava açılan Ozan Güven, 21 Ocak 2021’de hakim karşısına çıkacak. Öte yandan Deniz Bulutsuz’u şiddete maruz bıraktığı haberleriyle gündeme gelen Güven, kadınların büyük tepkisi sonrası Babil dizisinden ayrılma kararı almıştı.