Yasa dışı bahis baronu Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş'ın Kıbrıs’ta öldürülmesiyle ilgili İstanbul 36’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmanın detayları ortaya çıktı. Savcı, sanıklar Mehmet Faysal Söylemez ve Mustafa Söylemez'in iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 12'şer yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti. Savunma avukatları ise suç örgütü iddiasını reddederek, "Ortada bir örgüt yok, örgütsel hiyerarşi ve iletişim de yok" savunmasında bulundu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın esas hakkındaki mütalaasında, Halil Falyalı'nın kendisine düzenlenecek suikastı öğrendiği ve bu nedenle şikayette bulunan çalışanlarıyla birlikte 2021'de tutuklandığı belirtildi. Ancak Falyalı, iki ay sonra serbest bırakıldıktan sonra pusuya düşürülerek öldürüldü.

Mütalaada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde gerçekleşen saldırının ardındaki şüphelilerin Mustafa Söylemez, Yusuf Güneş, Ahmet Naim Memiş, Gürsel Erkaya ve Abdürrahim Çelik olduğu ifade edildi. Ayrıca, suç örgütü yapılanması içindeki bu şahısların suikastı gerçekleştirdiklerine dair somut delillerin bulunduğu belirtildi.

Savunma avukatları ise iddia makamının suç örgütü iddiasına katılmadıklarını, örgütsel hiyerarşi ve iletişim eksikliği olduğunu savundu. Duruşma sonucunda mahkeme heyeti, Abdurrahim Çelik, Cengiz Şener, Ender Yıldız, Mehmet Faysal Söylemez ve Mustafa Söylemez'in tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 8 Aralık Cuma gününe erteledi.