CHP Şehzadeler İlçe başkanı Hakan Gürtunca, Kızılay’ın Şehzadeler ilçesindeki halkın yardım paralarıyla yapılan 16 daire ve 1 dükkanı gizli kapaklı bir grup yandaşlara peşkeş çekmekle suçlayarak, konut satışlarıyla ilgili Kızılay Manisa Şubesi’nden açıklama yapmasını istedi. Vegazete’den Hülya Kılınç’ın haberine göre, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, Şehzadeler İlçesi’nde bulunan Kızılay’a ait konutların yok pahasına satılmasına tepki göstererek açıklamalarda bulundu.


“16 DAİRE VE 1 DÜKKAN HARAÇ MEZAT SATILDI”


Kızılay’ın Manisa Lisesi karşısında bulunan bir dükkan ve 16 dairesinin haraç mezat satıldığını ifade eden Gürtunca, satış işlemlerinin ise sessiz sedasız yapıldığını belirterek şunları söyledi “Kızılay Türkiye genelindeki tüm mallarını satışa çıkardığında bu malları da satışa çıkardı. Ne acıdır ki içinde oturan kiracılara haber verilmedi. İstanbul’da işi verdiği emlak firmasının kendi sitesinde duyuruldu. İçinde oturan kiracıların haberi yok. İçeriden öğrenen bir kişinin öğrenmesiyle olay açığa çıktı.


“3 MİLYONLUK DAİRELER 940 BİN LİRAYA SATILDI”


Kızılay’ın bu binası Manisa’nın Şehzadeler’in en güzel lokasyonunun olduğu yerde ve bu daireler maalesef üstü üstüne 940 bin TL’ye 1 milyon TL’ye peşkeş çekiyor Oradaki bir daire en az bugün 2,5 milyon TL 3 milyon TL’ye babanızın oğluna verirsin. İki daire sadece 1 milyon 440 bin TL’ye satıldı. İçi yapılı dairede içi harabe durumundaki dairede 940-950 bin TL. Biz bu durumu direkt Ankara’ya ilettik. 1 Aralık tarihinde İçişleri Bakanlığı bütçesi görüşülürken Yıldırım Kaya Milletvekilimiz Süleyman Soylu’ya soru önergesi olarak mecliste bunlardan haberiniz var mı diye sordu.


“KİRACILARA 2 AY SÜRE VERİLDİ”


İşin garip tarafı bu ihaleyi İstanbul’daki firmanın Manisa yereldeki taşeronu olan emlakçılar daha ihale bitmeden kiracılara gidip “Biz burayı satın aldık 2 ay içinde boşaltın. Boşaltmazsanız belediyeden yıkım kararı çıkartıp yıktıracağız” diyerek insanlara mağduriyet yaşatıyorlar. Orada yapılı daireler de var ben gittim gördüm içi onarılmış tadilat yapılmış valizinizi alın gidin yerleşin. Diğer taraftan öyle daireler var ki kapağı çekiyorsunuz mutfak dolabının elinizde kalıyor. O dairede 940 bin TL, bu dairede 940 bin TL.”


“BU DAİRELER BABANIZDAN KALSA BU PARALARA SATAR MISINIZ?”


Manisa Kızılay yetkililerine seslenen Gürtunca, “Bu daireler babanızdan size kalsa bu paralara verir misiniz? Bununla ilgili açıklama yapacak mısınız? “sorularını yönelterek şöyle devam etti “Biliyorsunuz Kızılay’ın sahip olduğu mallar bu ülkenin yüreği merhametli yardımsever insanlarının verdiği bağışlarla yapıldı. Bir yerde Siz Beyt’ül Mala hükmediyorsun bu yaptığınız Beyt’ül Mala ve o iyi yürekli insanlara karşı, bu ülkenin tüm insanlarına karşı bir haksızlık, bir yanlışlık, bir hukuksuzluk, bir kul hakkı değil mi? Yeri geldi mi mecliste, yeri geldi mi basına karşı yalandan racon kesen hakaret eden Süleyman Soylu’ya soruyorum: Kızılay size bağlı siz de bunlarla ilgili bir açıklama yapmayı düşünüyor musunuz? Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu olayın takibindeyiz.”