Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Brüksel'deki NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı marjında yaptığı ikili görüşmelerde, İsveç'in NATO üyeliğinin Türkiye tarafından onaylanmasının yakın olduğunu belirtti.

NTV'nin haberine göre; Fidan, Norveçli mevkidaşı Espen Barth Eide ve İsveçli mevkidaşı Tobias Billström ile yaptığı görüşmelerde, ikili ilişkilerin yanı sıra, Gazze'deki son durum ve İsveç'in NATO'ya üyelik süreci de ele aldı.

Reuters'a konuşan bir ABD Dışişleri yetkilisine göre, Fidan, Brüksel'deki NATO toplantısında, İsveç'in üyeliğe kabulü için gerekli TBMM onayının "birkaç hafta içinde" çıkacağını söyledi.

Türkiye, İsveç'in NATO üyeliğini onaylama konusunda bazı çekinceleri olduğunu dile getirmişti. İsveç'ten PKK ve FETÖ üyelerine yönelik tutum değişikliği talep eden Türkiye, bu konuda İsveç ile görüşmelerini sürdürüyor.

ERDOĞAN TERÖRİZM İLE SUÇLAYIP ‘EVET DEMEYİZ’ DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliklerine şiddetle karşı çıkıp şunları söylemişti:

“İsveç terör örgütlerinin zaten kuluçka merkezi, parlamentolarında teröristleri getirip orada bunları konuşturtuyorlar, özel davetler çıkartıyorlar. Hatta PKK yanlısı teröristler var parlamentolarında. Biz bunların neyine güveneceğiz? Türkiye’ye yaptırım uygulayanların, bir güvenlik örgütü olan NATO’ya girmelerine biz evet demeyiz… NATO o zaman güvenlik örgütü olmaktan çıkar teröristlerin yoğunlaştığı bir yer haline gelir. Sokulduğumuz yerden bir daha sokulamayız. Pazartesi geleceklermiş, bizi ikna etmeye mi gelecekler? Kusura bakmasınlar yorulmasınlar.”