Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Bu toprakların bedelini biliyoruz. Bu coğrafyanın ağır bedeller istediğini de biliyoruz. Bu bedelleri ödeyerek geldik. Bundan sonra da bu bedelleri ödeyerek Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ilelebet yaşatacağız. Güçlü bir şekilde ayakta kalacak. Bu emperyalist güçlerin, her dönem, her seçim döneminde ortaya koydukları oyunları bir bir nasıl ortaya çıkarmışsak; inşallah 14 Mayıs seçimleri de bu tezgahların sona erdiği tarihi bir gün olacaktır” dedi.

Hak-İş, İsveç’te aşırı sağ siyasetçi Rasmus Paludan’ın Kur’an-ı Kerim yakmasını İsveç’in Ankara Büyükelçiliği önünde protesto etti. Büyükelçiliğin önüne siyah çelenk bırakılmasının ardından Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, basın açıklaması yaptı. Arslan’ın açıklaması şöyle:

“Provokasyonların amacını biliyoruz. Bu saldırıların ne için yapıldığını biliyoruz. Batı’nın nasıl bir çifte standart içinde hareket ettiğinin farkındayız. Terör örgütlerini nasıl kollayıp kollayıp Türkiye’nin üzerine saldıklarını biliyoruz. Bütün bunları bilmemize rağmen yine biz, bize düşen şekilde davranmak ve yine bize düşen şekilde hareket etmek zorundayız. Bunların provokasyonlarını bozacağız. Bunların tezgahladığı oyunları ortadan kaldıracağız. İnşallah güçlü ve aynı zamanda bölgesinde oyun kurucu, etkileyici, etkin bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni hep birlikte yaşatacağız ve onu daha da güçlendireceğiz. Hiç kimse kuşkuya kapılmasın. Endişeye kapılmasın ki Türkiye bu zorlukların üstesinden gelemez. Biz, çok zorluklar aşarak geldik. Bu toprakların bedelini biliyoruz. Bu coğrafyanın ağır bedeller istediğini de biliyoruz. Bu bedelleri ödeyerek geldik. Bundan sonra da bu bedelleri ödeyerek Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ilelebet yaşatacağız. Güçlü bir şekilde ayakta kalacak. Bu emperyalist güçlerin, her dönem, her seçim döneminde ortaya koydukları oyunları bir bir nasıl ortaya çıkarmışsak; inşallah 14 Mayıs seçimleri de bu tezgahların sona erdiği tarihi bir gün olacaktır. Bu günümüz şimdiden kutlu olsun. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Gazanız ve mücadeleniz mübarek olsun.”