dokuz8HABER olarak haftanın önemli gelişmelerini derledik. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, iki haftalık aranın ardından bugün toplanıyor. Gündeme ilişkin pek çok konunun görüşülmesinin beklendiği kabine toplantısının en önemli gündem başlıkları; pandemi ile mücadele ve asgari ücret zammı.

Öte yandan Lütfü Türkkan'ın istifasının ardından bugün İYİ Parti grubu yeni grup başkanvekilini seçmek için toplanacak.

KABİNE İKİ HAFTALIK ARANIN ARDINDAN TOPLANIYOR

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında bugün saat 15.00'da kabine toplantısı düzenlenecek. 

İki haftalık aranın ardından ilk kabine toplantısının en önemli gündem başlığı; koronavirüs salgını ile mücadele. Bilim Kurulu'nun aldığı kararlar, yerli aşı TURKOVAC, üçüncü doz aşılama süreci, vaka sayıları ve yeni tedbir kararlarının masaya yatırılaması bekleniyor.

Öte yandan 2022 asgari ücret zammı ile 3600 ek göstergenin de kabinenin gündeminde yer aldığı belirtiliyor.

Erdoğan'ın ABD Başkanı Biden ile görüştüğü G-20 liderler zirvesinin ardından ilk kabine toplantısı olacak.

İYİ PARTİ'DE GRUP BAŞKANVEKİLİ SEÇİMİ

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan görevinden istifa etti. İYİ Parti, Türkkan'ın istifa dilekçesini paylaşırken, Musavat Dervişoğlu yaptığı açıklamada, bugün saat 14.00'te parti yönetiminin yeni grup başkanvekilini belirlemek üzere toplanacağını duyurdu.

Lütfü Türkkan, Bingöl'de bir yurttaşa küfür etmiş ve kamuoyunda büyük tepki toplamıştı. Önce küfür ettğini kabul etmeyen Türkkan, daha sonra bir video mesaj yayınlayarak küfür ettiğini kabul etti ve herkesten özür diledi.

CHP GENÇLİK KONGRESİ YAPILDI

CHP Gençlik Kolları'nın 16. Olağan Kurultayı yapıldı. Kurultay'da tek aday olan ve mevcut Merkez Yönetim Kurulu'nda Genel Sekreter olarak görev yapan Gençosman Killik, başkan seçildi.

Ayrıca CHP MYK, bugün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak. 

GENÇLİK ÖRGÜTLERİNDEN YÖK EYLEMİ

Gençlik örgütleri, YÖK’ün kuruluşunu protesto etmek için İstanbul Üniversitesi Beyazıt ana kapısı önünde bir araya gelecek.

İKLİM ZİRVESİ SÜRÜYOR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, COP26 İklim Zirvesi kapsamında Türkiye pavilyonunu ziyaret edecek, AB Komisyonu Kıdemli Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ile ikili görüşme gerçekleştirecek.

5'İNCİ YARGI PAKETİ

İcra yoluyla çocuk teslimine son veren 5'inci yargı paketi de Genel Kurul'un gündemine gelecek. Yeni düzenlemeye göre, çocuk teslimi işlemleri icra dairelerinden alınıp Adalet Bakanlığı bünyesine taşınacak. Ebeveynleri boşanmış çocuklar için çocuk teslim merkezleri oluşturulacak. Psikolog, pedagog ve çocuk gelişimciler devrede olacak. 

Yargı paketinde, mezat yoluyla satılan hacizli malların satışına ilişkin düzenlemeler de yer alıyor. Hacizli malın mezat salonlarında satışına son verilecek. İhale süreçleri elektronik ortamda yapılacak. Borçlular hacizli mallarını kendi satabilecek. Böylece borçlunun malı değer kaybetmeyecek.

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR

Meclis'te bütçe görüşmeleri devam ediyor. Plan ve Bütçe Komisyonu bu hafta bakanlıkların bütçelerini ele alacak. 

Salı günü Tarım ve Orman Bakanlığı, Çarşamba günü de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2022 yılı bütçeleri görüşülecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçeleri de komisyonda tartışılacak. 

KARABAĞ ZAFER GÜNÜ

8 Kasım Zafer Günü dolayısıyla bulunduğu Azerbaycan'a giden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile beraberindeki TSK komuta kademesi, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edilecek.

AZERBAYCAN TEZKERESİ

Salı günü Meclis'te, kısa süre içinde Meclis'e sunulması beklenen Türkiye askerinin Azerbaycan'daki görev süresinin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi ile Türkiye ve Katar Arasında Büyük Çaplı Organizasyonların Yerine Getirilmesinde İş Birliği Konulu Niyet Mektubunun Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi görüşülecek.