dokuz8HABER merkezi bir süredir ara verdiği #HaftadanKalan bülteninin yeni formatıyla karşınızda. Bundan sonra her haftanın sonunda o haftanın öne çıkan siyasal, ekonomik, kültürel, sağlık, eğitim alanındaki gelişmelerini sadece yazılı olarak değil Alper Baran Esin tarafından seslendirilmiş PodCast formatıyla da ilginize sunacağız.

#HaftadanKalan PodCast Bülteni’ni de yeni kurumsal partnerimiz Poddy platformu üzerinden, Spotify, Youtube, Twitter, İnstagram ve Facebook gibi tüm sosyal medya platformlarından dinleyebileceksiniz. Yazılı halini de hem web sitemizde, hem de yine başta Twitter olmak üzere sosyal medya platformlarında okuyabilirsiniz.

Meral Akşener İYİ Parti’nin yerel seçimlere tek başına gireceğini ancak ittifaklara da açık olduğunu açıkladı

Afyonkarahisar’da beklenen konuşmasını yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 90 günü geride bırakan Erdoğan iktidarını eleştirdi ancak asıl eleştiri oklarını CHP, Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a yöneltti.

“Kendi koltuğundan başka bir şey düşünmeyenler” sözüyle Kılıçdaroğlu’nu, “Milletimiz kadar cesur ve fedakar olamayanlar” sözleriyle de İmamoğlu ve Yavaş'ı eleştiren Akşener, İYİ Parti’nin kendi adaylarıyla seçime gireceğini ilan etti ancak “yerel özellikler ve talepler doğrultusunda iş birliği olabilir” diyerek ittifaklara açık kapı bıraktı.

Meral Akşener'e karşı 7 yıldır sürdüğü açıklanan FETÖ soruşturmasında takipsizlik kararı verildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında 7 yıldır süren ve 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından bir gizli tanığın ifadesiyle başlatıldığı ifade edilen FETÖ soruşturmasında takipsizlik kararı çıktı.

Çanakkale yangınlarının bilançosu görüntülendi.

Türkiye haftaya Çanakkale'de çıkan büyük orman yangınlarıyla başlamıştı. İki günün sonunda kontrol altına alınan yangınların yarattığı acı tablo havadan görüntülendi. Yangında toplamda 4 bin 80 hektarlık alan zarar gördü.
——

Covid-19'un yeni varyantı Türkiye'de henüz görülmedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Covid-19'un yeni varyantının yayılmasıyla ilgili açıklama yaparak söz konusu varyantın Türkiye'de henüz görülmediğini söyledi.

——
Merkez Bankası politika faizini yüzde 25'e yükseltti d
öviz kuru düştü

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizini 750 baz puan artırarak yüzde 25'e çıkardı. Piyasaların beklentisinin üzerine çıkan bu artışla birlikte dolar kuru ve altın fiyatları da düştü, borsa ise yükseldi.

——
Ankara'da yoldan ge
çen kadınlara saldıran 2'si polis biri bekçi 3 emniyet personeli açığa alındı.

Geçtiğimiz günlerde bir eğlence mekanı çıkışı sivil kıyafetli, biri baş komiser olmak üzere 2 polis ve bir mahalle bekçisi, kadınlara sözlü ve fiziki saldırıda bulunmuş ve havaya ateş açmıştı. Tepkiler üzerine saldırgan emniyet görevlileri önce açığa alındı, sonra da tutuklandı.
——

Akbelen köylülerinin tepkisi Limak Filarmoni'ye konser iptal ettirdi.

Muğla Milas’taki Akbelen Ormanı’nda binlerce ağacın Limak tarafından katledilmesine direnen İkizköylülerin tepkisi Limat Filarmoni'nin planlanan Bodrum konserinin iptal edilmesine neden oldu.
——

AKP'li belediyeler ve AKP’nin atadığı kayyumlar borç batağında

Muhalefeti ülkeyi yönetecek kapasiteye sahip olmamakla suçlayan Erdoğan'ın partisinin yönettiği belediyeler borç batağında. Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre ülkedeki 30 mahalli idarenin toplam 10,5 milyar TL’lik hazine borcunun 6,7 milyar TL’si AKP’li başkanların ya da kayyumların yönettiği belediyelere ait.

——
İktidarın kiralara getirdiğ
i %25 artış sınırı kağıt üstünde kaldı

Ipsos Araştırma'nın araştırmasına katılan kiracıların yüzde 86’sı iktidarın yüzde 25 artış sınırına rağmen ev sahiplerinin talep ettiği kira artış oranlarını kabul etmek zorunda kaldığını ifade etti.

——
Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a enflasyon tepkisi: Bunu da mı dış güçler yaptı
?

Mısır üreticisine bu yıl verilen fiyat artışının yüzde 5.3 olduğunu hatırlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Erdoğan’a sormak gerekiyor. Bunu da mı dış güçler yaptı?” dedi.

——
Sel
çuk Bayraktar ABD savaş gemisini ziyaret etti.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, davet üzerine ABD Donanması'na ait dünyanın en büyük uçak gemisi USS Gerald R. Ford'ta incelemelerde bulundu, haberi Anadolu Ajansı servis etti. Erdoğan ve Bahçeli seçim boyunca Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD vatandaşı Türk akademisyen ve iş insanlarıyla temasını bile “vatana ihanete kanıt” olarak öne sürmüştü.

——
Diyanet silahlanma
çağrısı yapan imamı tekrar göreve atadı
28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde İstanbul Sultangazi’deki camide halka ‘silahlanma’ çağrısı yaptığı için açığa alınan imam Murat Gündoğdu görevine geri döndü.

——
Şanlıurfa’
da çocuklara şeyhin elini öptürdüler

Şanlıurfa’da çocuklara Nakşibendi tarikatı liderlerinden Şeyh İzzeddin Aksan’ın elinin öptürüldüğü ortaya çıktı.
——

HDP’nin yeni eş genel başkanları belli oldu

HDP'nin 29 Ağustos Salı günü yapılacak kongresinde HDP Merkez Yürütme Kurulu üyesi Sultan Özcan ile Yeşil Sol Parti Merkez Yürütme Kurulu üyesi ve Selahattin Demirtaş’ın avukatı Cahit Kırkazak'ın isimleri yeni eş genel başkanlar olarak açıklanacak.
——

HSK, İmamoğlu davasına bakacak istinaf heyetini değiştirdi

Ekrem İmamoğlu davasında karar öncesi hâkimi değiştiren Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, bu kez İmamoğlu'na verilen cezanın istinaf aşamasına bakacak olan üç üyeli heyetin başkanı ve bir üyesini görevden aldı.
——

Özgür Özel CHP Genel Başkanlığına adaylığını Eylül başında duyuracak

CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in eylül ayında genel başkanlığa adaylığını ilan edeceği belirtildi. İstanbul’a tekrar aday olacağını açıklayan İmamoğlu’nun desteğini de alan Özel’in önümüzdeki hafta yol haritasını açıklaması bekleniyor.

——

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ekibine soruşturma hazırlığı iddiası

Ali Yerlikaya'nın İçişleri Bakanlığı sonrası görevden alınan ya da kızak görevlere çekilen Soylu döneminin bazı üst düzey emniyet personeli hakkında soruşturma başlatılacağı iddia edildi.
——
Karl Marx'ın hayatı anime oldu

Bilimsel sosyalizmin kurucusu, Alman filozof Karl Marx’ın hayatı 7 bölümlük bir anime dizi oldu. Çin yapımı 'Lider' adlı dizi Bağımsız Sinema Merkezi’nin YouTube kanalında izleyicilere sunuldu.