Etiyopya Haberleri

Etiyopya haberleri ve güncel Etiyopya gelişmeleri, Etiyopya ile ilgili tüm video, Etiyopya fotoğrafları ve Etiyopya haberleri Dokuz8 Haber sitemizde


DÜNYA

Etiyopya hükümeti ile isyancı Oromo Kurtuluş Ordusu (OLA) arasındaki barış görüşmeleri anlaşma olmadan son buldu.

İSTANBUL
DÜNYA

Sudan'daki çatışmalar nedeniyle yurda tahliyeleri başlatılan Türk vatandaşlarını taşıyan ilk uçak, Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'dan havalandı.

GÜNDEM

Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu (SANKON) Genel Başkan Vekili Özkan Atalay, beraberindeki heyetle Etiyopya’nın Ankara Büyükelçisi Adem Mohammed Mahmud’u ziyaret etti.

EKONOMİ
İSTANBUL
DÜNYA
DÜNYA

Etiyopya'da Amhara etnik grubundan Hristiyan Fano milislerinin, Oromia bölgesindeki sivil yerleşimlere yönelik saldırıda en az 350 kişiyi öldürdüğü bildiriliyor.

GÜNDEM

Ukrayna, gıda kriziyle mücadele eden Doğu Afrika ülkelerinden Etiyopya ve Somali'ye 50 bin ton buğday gönderdiğini bildirdi.

AFRİKA

Etiyopya'nın Tigray bölgesinde çatışmalar nedeniyle 5 milyona yakın kişi yardıma muhtaç durumda. Sağlık görevlileri gıda yetersizliğinden bir yılda 1900 çocuğun...

SİYASET

Erdoğan'ın Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed'le ortak düzenlediği basın toplantısında Başbakan'ın Mustafa Kemal Atatürk için söyledikleri sansürlendi.

AFRİKA

Uluslararası Af Örgütü tarafından hazırlanan bir rapor, Etiyopya askerlerinin ve müttefiklerinin, Tigraylı kadınlara yönelik savaş suçu işlediğini ortaya koydu.