ANKARA (AA) - Güney Kore Dışişleri Bakanı Park Jin’in, Karayip devletleri ziyaretinde iki ülke arasında resmi diplomatik bağ bulunmamasına rağmen, Küba Dışişleri Bakan Yardımcısı Josefine Vidal ile görüştüğü bildirildi.

Yonhap’ın haberinde, Güney Kore ve Küba'nın, resmi diplomatik bağları olmamasına rağmen, 11 Mayıs’ta Guatemala’nın Antigua kentinde düzenlenen Karayip Devletleri Birliğinin 28. Bakanlar Konseyi toplantısı çerçevesinde diplomatik temas kurduğu belirtildi.

Haberde, Güney Kore Dışişleri Bakanı Park’ın, Küba Dışişleri Bakan Yardımcısı Vidal ile iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmek için görüştüğü aktarıldı.

Haberde, Park ile Vidal'in görüşmesinin, Mayıs 2018’de eski Güney Kore Dışişleri Bakanı Kang Kyung-wha ile Kübalı mevkidaşı Bruno Rodriguez arasında yapılan görüşmeden sonra iki ülke arasındaki ilk üst düzey temas olduğu kaydedildi.

Küba, Güney Kore ile diplomatik ilişkisi olmayan tek Latin Amerika ülkesiyken, Seul tarafının ilişkileri geliştirmek için çabalarını sürdürdüğü biliniyor.

Güney Kore, Ağustos 2022’de bir yakıt deposunun patlaması nedeniyle büyük zarar gören Küba’ya 200 bin dolar insani yardımda bulunmuştu.

Diğer yandan Seul’un ilişkileri geliştirme çabalarına rağmen, Küba’nın, Kuzey Kore ile olan yakın ilişkileri nedeniyle Güney tarafıyla resmi temaslar konusunda pasif kaldığı ifade ediliyor.