TİP Hatay Büyükşehir adayını açıkladı

Türkiye İşçi Partisi, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Gökhan Zan'ı duyurdu. Zan, CHP yönetimi için "Deprem suçlarına adı karışmış birini yeniden aday göstermeniz kabul edilemez" ifadelerini kullanırken, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a da "Adaylıktan çekilin"çağrısında bulundu.

Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay Büyükşehir Belediyesi adayı Gökhan Zan oldu Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay Büyükşehir Belediyesi adayı Gökhan Zan oldu

***  

CHP'de adayların açıklanması bekleniyor

CHP aday belirleme gündemiyle son kez toplanıyor. CHP kulislerinden gelen son  bilgilere göre, Malatya'da Veli Ağbaba, Esenyurt'ta Gürsel Tekin, Ümraniye'de Veli Ağbaba'nın ismi öne çıktı. Son karar, bu akşam saatlerinde gerçekleştirilecek Parti Meclisi toplantısında alınacak.

CHP'nin kritik PM toplantısı öncesi adayları netleşmeye başladı CHP'nin kritik PM toplantısı öncesi adayları netleşmeye başladı

***  

Adana'da korkunç saldırı: Özel Kalem Müdürü vuruldu

Adana Büyükşehir Belediyesi'ne silahlı saldırı düzenlendi. Başkan Zeydan Karalar'ın Özel Kalem Müdür Vekili Samet Güdük saldırıda ağır yaralanırken, Başkan. Zeydan Karalar, saldırının belediyede işe alınan bir kişi tarafından yapıldığını söyledi. Öte yandan saldırganın teslim olduğu belirtilirken, şahsın  ilk ifadesinde ”Beni dolandırdı, bundan dolayı vurdum” dediği öğrenildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nde silahlı saldırı! Adana Büyükşehir Belediyesi'nde silahlı saldırı!

***

İmamoğlu davasında yeni gelişme

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Erzurum’da yapılan taşlı saldırıya ilişkin 28 sanığın yargılandığı davaya bugün devam edildi. Duruşmada, hazırlana bilirkişi raporunda, taşların hangi grup tarafından atıldığının belirtilmediğinin altını çizen avukatlar, mahkemenin görevsizlik kararı vermesi talebini tekrarladı. Duruşma 29 Nisan’a ertelendi.

İmamoğlu'na 'akide şekeri' attık diyen provokatörlere bilirkişiden yanıt: Kaldırım taşı İmamoğlu'na 'akide şekeri' attık diyen provokatörlere bilirkişiden yanıt: Kaldırım taşı

***

Haluk Levent, CHP'den teklif aldığını duyurdu

CHP’nin Hatay için Haluk Levent’e teklif götürdüğü ortaya çıktı. Açıklama yapan Levent, teklifi kabul etmediğini bildirdi. CHP’de kördüğüm halini alan Çankaya’da ise “Ankara Milletvekili Murat Emir”in ismi konuşulmaya başlandı.

***

Barış Atay açıkladı: "Bizde kişiler üzerinden siyaset yok"

TİP listesinden Hatay'dan aday gösterilebileceği konuşulan eski TİP Hatay Milletvekili Barış Atay, "Biz isimler üzerinden siyaset yapmayız. Burada başka bir şey aramaya gerek yok" dedi.

Barış Atay'dan "Başka bir şey aramaya gerek yok" açıklaması Barış Atay'dan "Başka bir şey aramaya gerek yok" açıklaması

***

DEM Parti'nin başvuruları geri çevrildi

DEM Parti’nin 32 yerde seçmen taşındığını gerekçesiyle yaptığı 54 bin 60 başvuru reddedildi. İtirazlar, “seçimlerin huzurlu ve güvenli bir ortamda geçmesi için görevlendirilme” ve “tatbikat, operasyon faaliyetlerine takviye olarak görevlendirilme” nedeniyle reddedildi. 

DEM Parti'nin "54 bin 60 usulsüz seçmen" itirazı reddedildi DEM Parti'nin "54 bin 60 usulsüz seçmen" itirazı reddedildi

***  

Altınok, Mansur Yavaş'ı hedef aldı

AKP Ankara adayı Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ı hedef aldı. Altınok yaptığı açıklamada, "31 Mart'ta solan Ankara kazanacak. Büyük bir kasabaya dönüştürülen Ankara'yı dünya başkenti yapacağız" iddiasında bulundu.

Mansur Yavaş'tan AKP'li rakibi Altınok'a: Takip edilmek güzel bir şey Mansur Yavaş'tan AKP'li rakibi Altınok'a: Takip edilmek güzel bir şey

***  

Temurci, "Kurum kaybetmesin diye" aday olmamış

Gelecek Partili Selim Temurci, AKP adayı Murat Kurum'un kaybetmemesi için aday olmadığını söyledi. Temurci Kemal Kılıçdaroğlu’nu da hedef alarak, “Davutoğlu, Kemal Bey’in kazanırsa yönetimde etkin olacağını düşündü. Ben sistemin kodları açısından mümkün olmadığını söylüyordum. ‘Kemal Bey’e bu kadar büyük yetkiler vermez’ dedim. Kemal Bey’in kazanamayacağını ifade ettim" diye konuştu.

Gelecek Parti'li Selim Temurci'den Murat Kurum'a destek Gelecek Parti'li Selim Temurci'den Murat Kurum'a destek

***

İYİ Parti'de istifalar sürüyor

İYİ Parti Balıkesir'de önceki dönem il başkanlarından ve milletvekili adaylarından Özlem Ural, partisinden istifa etti. Ural'ın Turhan Çömez'in Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilmesine tepki olarak istifa ettiği öne sürüldü.

***  

Tevfik Diker "Bahçeli" davasından beraat etti

Eski milletvekili ve emekli yarbay Tevfik Diker, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davadan beraat etti.

***  

İstiklal Caddesi saldırısı davasında yeni gelişme

İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıya ilişkin davada savcı mütalaası açıklandı. Tutuklu yargılanan Ahlam Albashir için 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 3 bin 9 yıla kadar hapis cezası istendi.

İstiklal'deki bombalı saldırı davasında 6 kişi daha tahliye edildi İstiklal'deki bombalı saldırı davasında 6 kişi daha tahliye edildi

***

YSK'dan "elektronik seçim sistemi" çalışması

Türkiye'de, elektronik seçim sistemine geçilebilmesi için Yüksek Seçim Kurulu'ndan (YSK) uzmanların da yer aldığı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi tarafından oluşturulan çalışma grubu, teknik çalışmalara başladı.

YSK’dan ‘oy pusulası sıralamasında hile’ iddialarına ilişkin açıklama YSK’dan ‘oy pusulası sıralamasında hile’ iddialarına ilişkin açıklama

***

İlk Türk vatandaşı astronot Gezeravcı yurda döndü

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Türkiye'ye döndü. Gezeravcı'yı aralarında öğrencilerin de bulunduğu bir heyet karşıladı. Bir basın toplantısı yapan Gezeravcı, “Ülkemin bana sağlamış olduğu eğitimle, bana kazandırmış olduğu kabiliyetlerle bu görevi gerçekleştirdim” ifadelerini kullandı.

Alper Gezeravcı'dan Dünya'ya dönüş sonrası ilk paylaşım Alper Gezeravcı'dan Dünya'ya dönüş sonrası ilk paylaşım

Alper Gezeravcı'nın 70 milyon dolarlık uzay yolculuğu bitti Alper Gezeravcı'nın 70 milyon dolarlık uzay yolculuğu bitti

***

DİSK işsizlik verilerini açıkladı

DİSK Araştırma Merkezi işsizlik verilerini açıkladı. Yapılan açıklamada, geniş tanımlı işsizlik patladı: Toplam 9,7 milyon. Geniş tanımlı işsizlikte yıllık artış 1,5, aylık artış ise 1 milyon. Geniş tanımlı işsizlikte pandemi günlerine geri dönüldü” ifadeleri kullanıldı.

Geniş tanımlı işsizlik yüzde 24.7'ye yükseldi Geniş tanımlı işsizlik yüzde 24.7'ye yükseldi