“FETRET DEVRİ YAŞAYAN ŞEHİRLERİMİZİN TEKRAR HAK ETTİKLERİ HİZMETLERLE BULUŞMASINI SAĞLAYACAĞIZ."

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı İzmir’de düzenlenen Teknofest'te konuştu. Yerel seçimlere ilişkin konuşan Erdoğan, "İzmir başta olmak üzere fetret devri yaşayan şehirlerimizin tekrar hak ettikleri hizmetlerle buluşmasını sağlayacağız." dedi.

İTTİFAK POTANSİYELİMİZİ GERİ KAZANACAĞIMIZA İNANIYORUM

CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, Cumhuriyet'ten İklim Öngel'in sorularını yanıtladı. Seçim ittifakı ile ilgili konuşan, Özel " CHP ittifak potansiyelini yitirmiş, kaybetmiş görünüyor. Ben genel başkan olduğum takdirde ve kadrolarımızın parti için iktidara geldiği takdirde ittifak potansiyelimizi geri kazanacağımıza inanıyorum ve bu konuda üstün gayret göstereceğiz." dedi.

DEMET AKBAĞ, FESTİVAL JÜRİ BAŞKANLIĞINDAN İSTİFA ETTİĞİNİ DUYURDU

KHK’lıların mücadelesini anlatan Kanun Hükmü belgeselinin Altın Portakal Film Festivali programından çıkarılmasıyla başlayan sansür krizi büyüyor. Festival yönetiminin belgeseli programdan tehdit aldıkları gerekçesiyle geri çıkarması sonrası bir istifa kararı geldi.

Usta oyuncu Demet Akbağ, festival jüri başkanlığından istifa ettiğini duyurdu.

Demet Akbağ, “Yaşanan iletişim sorunları, kriz yönetiminin yapılamaması ve ismimin dahil olmadığım olaylar içerisinde geçmesinden duyduğum rahatsızlık sebebiyle festivalde yer almayacağım” dedi.

"BU DENLİ ADALETSİZLİK SADECE DEVLETİ DEĞİL, TOPLUMU DA ÇÜRÜTÜYOR"

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, haklarındaki mahkumiyet kararları Yargıtay tarafından onanan Gezi Davası hükümlüleri Osman Kavala, Tayfun Kahraman ve Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay’ı İstanbul Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde ziyaret etti. Milletvekili seçilmesine rağmen hukuksuz bir şekilde hapiste tutulan Can Atalay, “Adaletsizlik sadece devleti değil, toplumu da çürütüyor. Herkesin böyle bir adaletsizliğe karşı durmalarını bekliyorum” dedi.

4 DEFA BERAAT ETTİĞİ DAVADAN TEKRAR YARGILANIYOR

25 yıldır yargılanan Pınar Selek'in duruşması, İstanbul Çağlayan Adliyesi 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Aynı dosyadan 5. kez yargılanan Pınar Selek'in duruşması öncesinde Çağlayan Adliyesi önünde "Pınar Selek'e adalet" talebiyle basın açıklaması düzenlemek isteyen avukatlar ablukaya alındı. Basın alandan uzaklaştırıldı. Pınar Selek davası 28 Haziran 2024 tarihine ertelendi.

BİSİKLETLİ DOĞANAY GÜZELGÜN'ÜN ÖLÜMÜNE NEDEN OLAN SÜRÜCÜNÜN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde bulunan Bostancı sahil yolunda, 18 Temmuz Salı günü saat 05.30 sıralarında Temel Ünlü'nün kullandığı otomobilin çarpması sonucu bisiklet süren 51 yaşındaki Doğanay Güzelgün hayatını kaybetti. Doğanay Güzelgün'ün ölümüne neden olan 24 yaşındaki Temel Ünlü, kazanın üzerinden geçen 71 günün ardından Anadolu Adliyesi'ne giderek teslim oldu. 17 suç kaydı olduğu öğrenilen Ünlü, savcılık ifadesinin ardından sevk edildi Sulh Ceza Hakimliği tarafından 'Taksirle ölüme neden olma' suçundan tutuklanarak Maltepe Cezaevi'ne gönderildi.

71 günün ardından teslim olan Ünlü'nün savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı. Ünlü ifadesinde uyuşturucu kullanmadığını savundu. Ayrıca olay günü alkol aldığını söyleyen Ünlü, “Ben karşı tarafın maddi ve manevi zararını karşılamaya hazırım. Ben olaydan sonra 2,5 ay kadar saklandım. Cezaevine girmek istemiyordum. Polislerden de korkuyordum. Bu nedenle teslim olmadım" dedi.

SULARIN ÇEKİLDİĞİ İZTUZU PLAJI'NDA ANTİK TUZ TESİSİ ORTAYA ÇIKTI

Muğla'nın Ortaca ilçesindeki İztuzu Plajı'nda suların çekilmesiyle tuz tesisi olarak kullanılan 2 bin yıllık tuz sahası gün yüzüne çıktı.

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Kaunos Antik Kenti'ndeki çalışmalar sırasında 2005'te ortaya çıkarılan sahada, antik kent kazı heyeti inceleme yaptı.

Tesisteki tuz tavalarının içindeki tuz oluşumları tesisin günümüze kadar işlevini yitirmediğini gösterdi.

AÇLIK SINIRI 13 BİN 334 LİRA..

Türk-İş açlık ve yoksulluk sınırı rakamlarını açıkladı. Türk-İş verilerine göre, 4 kişilik aile için açlık sınırı eylülde 13 bin 334 TL oldu. Yoksulluk sınırı ise 43 bin 433 TL'ye çıktı. Gıda harcamaları enflasyonu ise yüzde 10'a yaklaştı.

"DÜNYANIN EN ZENGİN YÜZDE 10'U KÜRESEL SERVETİN YÜZDE 85'İNE SAHİP..."

Küresel sigorta ve finansal yatırım şirketi Allianz, “Küresel Servet Raporu”nun 14. baskısını açıkladı. Yaklaşık 60 ülkenin hanehalkı servet ve borç durumunu detaylı olarak inceleyen rapora göre, 2022’de menkul kıymetler ve sigorta/emeklilik varlıkları gerilerken, mevduatların ve gayrimenkullerin değeri arttı.

Dünya nüfusunun en zengin yüzde 10’unun 2022’de toplam net finansal varlıkların yüzde 85’ine sahip olduğu tespit edilen Küresel Servet Raporu’na göre; dünya genelinde finansal varlıkların toplamı 233 trilyon euro ile ABD GSYH'sinin on katına eşdeğer bir miktara ulaştı.

MERKEZ BANKASI BAŞKANI ERKAN, İLK KEZ MİLLETVEKİLLERİYLE BİR ARAYA GELECEK

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na 3 Ekim'de sunum yapacak. Erkan, TBMM'nin 28. Dönem 2. Yasama Yılı'na başlamasının ardından 3 Ekim'de Meclis'te milletvekilleriyle ilk kez bir araya gelecek.

Erkan'ın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AKP Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında toplanacak Komisyonda, milletvekillerine sunum yapması öngörülüyor.

73 BİN LİRALIK MAAŞI AZ BULAN AKP’Lİ VEKİL ÇİFT MAAŞLI ÇIKTI

Geçtiğimiz günlerde 73 bin TL’lik milletvekili maaşının azlığından yakınan AKP Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar’ın, FİSKOBİRLİK’teki görevi nedeniyle bir maaş daha aldığı iddiası gündeme geldi.

Sözcü’de yer alan habere göre; milletvekili olmasına rağmen FİSKOBİRLİK’teki görevini bırakmayan Bayraktar’ın her ay katıldığı 2 toplantı karşılığında 67 bin lira kazandığı, kurumun bütün imkanlarından faydalandığı, Sakarya ve Giresun’da 2 makam aracı olduğu iddia edildi.

MEHMET ŞİMŞEK YATIRIMCI TURUNA ÇIKIYOR

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yatırımcı buluşmaları kapsamında ekim ayında Londra, Paris ve Marakeş’i ziyaret edecek. Bakanlığın Bloomberg’e aktardığı takvime göre Şimşek, 4-5 Ekim’de ilk olarak Londra’da yatırımcı toplantısına katılacak.

UNHCR: 2500’DEN FAZLA GÖÇMEN ÖLDÜ YA DA KAYBOLDU

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), 2023 yılının başından bu yana Akdeniz’i geçerek Avrupa’ya ulaşmaya çalışan 2 bin 500’den fazla göçmenin öldüğünü ya da kaybolduğunu açıkladı.