ÖZGÜR ÖZEL: PARTİ SAĞA KAYDI, DEĞİŞTİRECEĞİZ

CHP Grup Başkanı ve genel başkan adayı Özgür Özel, Birgün’ün sorularını yanıtladı. “Parti sağa kaydı, değiştireceğiz” diyen Özel, “CHP’ye yeni bir Macron aramıyoruz. Siyasetsiz birisini bulmayacağız” dedi. Özel’in açıklamalarında, “Sırf beyaz gömlek yakışıyor, kollarını kıvırdı diye partili olmayan birini partinin başına getiremeyiz” sözleri İmamoğlu’nu mu hedef aldı yorumlarına neden oldu. Daha sonra sosyal medya hesabından açıklama yapan Özel, “röportajımda seçmenin siyasetten ve partilerden kopuş tehlikesine dikkat çekip, Macron tipi partisiz figürlere yönelim riskine işaret ettim. Ekrem Başkan partisiz mi? Ekrem Başkan siyasetsiz mi?” sözleriyle tepki gösterdi.

CEMAL CANPOLAT CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI'NA ADAYLIĞINI RESMEN İLAN ETTİ

CHP İstanbul İl Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Cemal Canpolat, partisinin İstanbul İl binasında yaptığı basın toplantısıyla adaylığını resmen duyurdu.

İYİ PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Coşkun Yıldırım, görevden alındı. İYİ Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre karar, yerel seçime giderken tabandan gelen bir talep üzerine ve İstanbul teşkilatının daha da güçlendirilmesi amacıyla alındı.

İMAMOĞLU'NDAN CHP İLÇE BAŞKANINA: REZİLLİK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kreş temel atma töreni için Sultangazi'deydi. Katılım azlığı nedeniyle CHP Sultangazi İlçe Başkanı Kemal Arseven ile İmamoğlu arasında geçen diyalog dikkat çekti. İmamoğlu, Kemal Avseren'e, "Sen kendi üyene burada büyükşehir belediyesinin temelini duyurmuyorsan, rezillik" diyerek tepki gösterdi. Avseren, İmamoğlu'na "Başkanım" yanıtını verdiği sırada, kulağına basının olduğu uyarısında bulunulan İmamoğlu, "Hiç önemli değil basın, masın" diye konuştu.

"KURMAYLARI ELEŞTİRDİ, KILIÇDAROĞLU YANITLADI"

Oy birliği ile 4-5 Kasım’da kurultay kararı aldınan CHP Parti Meclisi toplantısında değişimcilerin Kılıçdaroğlu'na yönelttiği suçlama ve eleştiriler konuşulmaya devam ediyor. İddiaya göre, kongre süreçleri ile ilgili bir eleştiri de, bir önceki MYK'da yer alan Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'dan geldi. Ağbaba, "Malatya'ya özel müdahaleler yapıldı. Genel merkez, milletvekilleri Müzeyyen Şevkin, Barış Bektaş ve Abdurrahman Tutdere'yi görevlendirdi. Niye böyle bir şey yapıyorsunuz?" dedi. Kılıçdaroğlu, suçlamaları kabul etmezken, belediye başkanları ile ilgili de değerlendirmede bulundu. "Belediye başkanlarının hepsine örgüte karışmayın dedim ama karışıyorlar" ifadesini kullandı. 

MEHMET CENGİZ AYKUT ERDOĞDU'YA TAZMİNAT ÖDEYECEK

Anayasa Mahkemesi (AYM) 'Beşli Çete' olarak bilinen şirketlerden Cengiz Holding’in patronu Mehmet Cengiz’in şikayetiyle eski CHP milletvekili Aykut Erdoğdu’na hapis cezası veren mahkemeyi hatalı buldu. AYM, 'hak ihlali' olduğunu belirterek, Mehmet Cengiz’in Erdoğdu’ya tazminat ödenmesine hükmetti.

KAMUNUN PARASI MÜTEAHHİTLERİN CEBİNİ DOLDURUYOR

Kamunun parası müteahhitlere akmaya devam ediyor. CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Avrasya Tüneli için müteahhit firmaya ödenen araç başı garanti bedelinin ABD enflasyonu nedeniyle 4 dolardan 4,6 dolara çıkarıldığını tespit ettiklerini söyledi. Yavuzyılmaz, ücret artışının şirkete getirisinin 400 milyon dolar olduğunu ifade etti. Bu da mevcut kurla 10 milyar 874 Milyon liraya denk geliyor. 

MEHMET ŞİMŞEK: SABIRLI OLMALIYIZ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD merkezli Financial Times'a konuştu. Ekonomide kendi döneminde atılan adımları savunan Şimşek, "Ancak sabırlı olmalıyız, halen zorlu bir süreçteyiz. Gelecek yılın ortalarına kadar enflasyon 'geçiş sürecinde'" dedi.

AGROBAY, GAZETECİ ÇİĞDEM TOKER'E AÇTIĞI DAVAYI KAYBETTİ

Sendikalaştıkları için 39 işçiyi işten çıkaran Agrobay, gazeteci Çiğdem Toker'e açtığı 1.5 milyon TL'lik davayı Yargıtay'da da kaybetti. Toker T24’teki yazısında, "Dava süreci beş yıldan uzun sürse de bu kararın, Türkiye'de basın ve ifade özgürlüğünün içinde bulunduğu koşullar açısından önem taşıdığı kuşkusuz" değerlendirmesini yaptı.

ABDULLAH ÇATLI'NIN AİLESİ DAVA AÇTI: TEHDİT EDİLİYORUZ

Siyaset, devlet ve mafya üçgenini ortaya çıkaran Susurluk kazasının aktörlerinden Abdullah Çatlı’nın eşi, kızı ve damadı, tehdit edildikleri gerekçesiyle Tuğfan S. isimli şahıs hakkında suç duyurusunda bulundu. Çatlı’nın kızı, “Sanık bana küfretti, cinsel tacizde bulundu” dedi. Anne Meral Çatlı ise, sanığın kendisini arayarak “Yarın kızını öldürmeye geliyorlar” dediğini anlattı. Halk TV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre, davaya konu ifadeleri kullanmadığını söyleyen Tuğfan S. hakkında iki ayrı suçtan dava açıldı.

AMASRA MADEN PATLAMASINDA BİLİRKİŞİ RAPORU: TTK YÜZDE 100 KUSURLU BULUNDU

Bartın’ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait müessesedeki grizu patlaması sonucu yaşamını yitiren madenci Aziz Köse’nin ailesinin TTK aleyhine maddi ve manevi tazminat talebiyle açtığı davada, bilirkişi heyeti TTK’yı yüzde 100 kusurlu buldu. Heyet raporunda, madendeki havalandırma sorununa dikkat çekildi.

BAROLAR SALDIRILARA KARŞI TEK SES OLDU

Avukatlara yönelik saldırılara karşı Barolar harekete geçti. Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve İstanbul Baro’larında avukatlara yönelik saldırılar protesto edildi. Avukatlar ellerinde, “Herkes için adalet adalet için avukat” yazılı dövizler taşıdı.

ABDULLAH CÖMERT'İN BABASI YOĞUN BAKIMDA

2013 yılında gerçekleşen Gezi Direnişi sırasında Hatay'da polisin attığı biber gazı nedeniyle yaşamını yitiren Abdullah Cömert'in babası trafik kazası geçirdi. Hastaneye kaldırılarak yoğun bakımda tedavi altına alınan 72 yaşındaki baba Edip Cömert'in beyin kanaması geçirdiği ve hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi.

İNCE'YE YÖNELİK 'SAHTE SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI' SORUŞTURMASI TAMAMLANDI

Muharrem İnce'ye yönelik "sahte sosyal medya paylaşımları" soruşturması tamamlandı. 'Ankara Kuşu' adlı sosyal medya hesabının kullanıcısı Oktay Yaşar ve Veli Koçak hakkında, 'silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım' suçundan iddianame düzenlendi. Şüpheliler hakkında, 1'er yıldan 3'er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

ERDOĞAN BAHÇELİ İLE GÖRÜŞTÜ

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Beştepe’de bir araya geldi. İki liderin görüşmesi yaklaşık 45 dakika sürdü. Görüşmede, 1 Ekim'de başlayacak yeni yasama döneminde Meclis’te neler yapılacağının konuşulduğu aktarıldı. İki lider toplantının ardından herhangi bir açıklama yaptı.

AKOM UYARDI: İSTANBUL'A GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ GELİYOR

AKOM'dan İstanbul için uyarı geldi. Bu geceden itibaren başlayacak gök gürültülü sağanak yağış cuma gününe kadar devam edecek. Sıcaklık ise mevsim normallerinde seyredecek. Sel ve taşkın uyarısında da bulunulan açıklamada, "Sonbahar mevsiminde kara ile deniz suyu sıcaklık farkı nedeniyle yağışın şiddeti ve miktarı sel veya taşkınlara sebep olabiliyor" denildi.

PROF.DR. VAROL'DAN ERİS AÇIKLAMASI: AĞIR BİR TABLO YOK ANCAK YİNE DE DİKKAT ETMELİYİZ

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gamze Varol, eriş varyantında koronavirüsün ilk çıktığı gibi ağır hastalık tablosunun beklenmediğini açıkladı. Varol, "Yine de hazırlıklı olmak lazım" dedi. Bir açıklama da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan geldi. Koca, “Bu dönemde hasta sayısının arttığını söyleyebiliriz. Fakat hastaneye yatış oranları oldukça düşük.” İfadelerini kullandı.

GAZETECİ-YAZAR HIFZI TOPUZ'UN CENAZE PROGRAMI BELLİ OLDU

Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren gazeteci-yazar Hıfzı Topuz'un cenaze programı belli oldu. Topuz, yarın Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlenecek törenden sonra Teşvikiye Camisi’nden son yolculuğuna uğurlanacak. Feriköy Mezarlığı'nda defnedilecek Topuz, geride çok sayıda haber, yazı ve kitap bıraktı.

MGK TOPLANIYOR

Milli Güvenlik Kurulu, yarın Erdoğan başkanlığında toplanıyor. Toplantıya Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) yeni komuta kademesi ilk defa katılacak. Toplantıda, Rusya-Ukrayna Savaşı ve tahıl koridoruyla ilgili gelişmeler başta olmak üzere, Türkiye'nin yürüttüğü çalışmalar, arabuluculuk ve kolaylaştırıcılık faaliyetleri ile insani yardım ve kalıcı ateşkes konularının, gündem maddeleri arasında yer alması bekleniyor.

IRAK'TA 3 GÜN YAS İLAN EDİLDİ

Irak'ta, Musul'un Hamdaniye ilçesinde bir düğün salonunda çıkan yangında 93 kişinin hayatını kaybetmesi nedeniyle 3 günlük yas ilan edildi.

TRUMP DAHİL OLMAK ÜZERE... 

İran yargısı, eski Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'ye yönelik suikastla ilgili başta eski ABD Başkanı Donald Trump olmak üzere 73 ABD'li hakkında iddianame hazırladı. Süleymani'nin Irak hükümetinin resmi daveti üzerine Bağdat'ta bulunduğu sırada suikasta uğradığını söyleyen İranlı yargı yetkilisi Musaddık, bunun "İran ulusal güvenliğine karşı açık bir terör eylemi" olduğunu ifade etti.

MEKSİKA'DA PARÇALANMIŞ CESETLER BULUNDU

Meksika'da 12 kişinin parçalanmış cesetleri ve vücut parçaları, 7 ayrı bölgede bulundu. Başsavcı, "Cesetlerin yanına bırakılan mesajlardan bir bağlantı olduğu anlaşılıyor" dedi.

FRANSA'DA ÖĞRENCİLER AYAKTA: BARINAMIYORUZ

Fransa'da öğrenciler, yetersiz barınma koşulları nedeniyle Ulusal Meclis binası önünde protesto gerçekleştirdi. Öğrenciler, bütçelerinin yüzde 56'sını barınma masraflarına ayırdığını kaydederek “Sokaktaysam okuyamam" yazılı pankartlar taşıdı.

KUZEY KORE ABD'Lİ ASKERİ SINIRDIŞI EDECEK

Kuzey Kore, ülkeye "izinsiz ve yasa dışı" girdiği belirtilen ABD'li asker Travis King'i sınır dışı edeceğini açıkladı. King'in nasıl ve ne zaman sınır dışı edileceğine ilişkin detay verilmedi.