İSRAİL İLE GAZZE ARASINDA ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

İsrail ile Gazze arasındaki çatışmalar devam ediyor. Gazze’deki hükümete göre, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi’nde İsrail saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 7 bin 112’si çocuk, 4 bin 885’i kadın olmak üzere 16 bin 248’e yükseldi. İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te de 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 265 Filistinli hayatını kaybetti. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, CNN’de katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulundu. Blinken, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarındaki sivil kayıplara ilişkin, “Hepimiz için yürek parçalayıcı” yorumunda bulundu.

GAZZE'DE HALK AÇLIKLA DA SAVAŞIYOR

Birleşmiş Milletler'in (BM) Dünya Gıda Programı, Gazze Şeridi'ndeki "gıda güvensizliğine" ilişkin Aralık 2023 raporunu yayımladı. Yayımlanan raporda Gazze Şeridi'nde, özellikle de kuzeyinde "alarm verici düzeyde şiddetli açlık yaşandığına" dikkat çekildi. Artı Gerçek'in aktardığına göre; Gazze'nin kuzeyindeki hanelerin en az yüzde 97'sinde "yetersiz gıda tüketimi" saptayan rapora göre yüzde 95'i gıda kıtlığıyla baş etmek için aşırı stratejiler uyguluyor. Yüzde 48'i şiddetli açlık çekiyor. Kuzeyde her 10 Filistinliden 9'u en az bir tam gün ve geceyi yiyeceksiz geçiriyor. İçlerinden yüzde 18'i bunu geçen ay 10 günden fazla yaşadı.

CHP'Lİ GÜNAYDIN'DAN İNCE-ÖZEL AÇIKLAMASI

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin görüşmesi hakkında kendisine sorulan bir soruya yanıt veren Günaydın, “Ekrem İmamoğlu ile Muharrem İnce’nın herhangi bir görüşme yaptığı ya da görüşmede herhangi bir belediye başkanlığı sözü verdiğine ilişkin bir bilgim yok" dedi. Görüşmenin olağan olduğunu belirten Günaydın, görüşmede herhangi bir belediye başkanlığı konusunun geçemeyeceğini meselenin Parti Meclisi'nin yetki alanında olduğunu söyledi.

MECLİS BAŞKANI KURTULMUŞ'TAN HEDEP'E ZİYARET

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, bugün HEDEP Meclis Grubu'nu ziyaret etti. Numan Kurtulmuş'u HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan karşıladı. Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Tuncer Bakırhan, "Kongremiz olmuştu. Bize başarılar diledi. Verimli, güzel bir görüşme oldu" ifadelerini kullandı. Bakırhan, şunları söyledi: "Kendilerinin söylediği gibi önümüzdeki dönem Meclis'in daha hoşgörülü, diyalog içerisinde olacağı bir süreç olmasını talep ediyoruz. Ziyaretlerinden dolayı da kendilerine teşekkür ediyoruz."

YEREL SEÇİM MARATONU HIZLANIYOR

31 Mart 2024 yerel seçimleri için partiler çalışmalarını hızlandırırken, kulislerde İstanbul, Ankara ve İzmir için AKP'nin muhtemel adayları konuşulmaya devam ediyor. AKP'ye yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesi'nin haberine göre, AKP'de İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Ekrem İmamoğlu’na karşı Karadenizli aday arayışı sürerken, hem Kürt seçmenin hem muhalif seçmenin oyunu alabilecek profiller üzerinde duruluyor. Ankara’da ise mevcut Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın karşısına milliyetçi bir profile sahip adayla çıkıldığı takdirde başkentin geri alınabileceği görüşü hâkim. Kulislerde bu profildeki Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un aday gösterilmesinin yüksek ihtimal olduğu dile getiriliyor. İzmir’de de AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan ve İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’nın ismi öne çıkıyor. Parti kurmayları “İzmir’i almak istiyorsak bize 7 kuşak İzmirli bir aday lazım. Adayın muhalif seçmene hitap etmesi gerekir” değerlendirmesini yapıyor.

İYİ PARTİ YARIN BİR ADAYINI DAHA AÇIKLAYACAK 

Aday tespit çalışmalarına hız veren İYİ Parti'nin, bugüne kadar 5'i il, 3'ü büyükşehir olmak üzere 98 belediye başkanı adayı açıklandı. Akşener başkanlığında hafta başı yapılan Genel İdare Kurulu toplantısında, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yerel seçimde işbirliği teklifinin reddedilmesi ve "Seçime 81 il 922 ilçede kendi adaylarımızla girelim" kararının yinelenmesinin ardından İYİ Parti adaylarını açıklamaya devam ediyor. Bu kapsamda Akşener’in yarın partisinin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayını da açıklayacağı öğrenildi.

BABACAN'DAN KAVALA AÇIKLAMASI: YARGILANMASINI DAHİ GEREKTİRECEK SOMUT BİR SEBEP YOK

DEVA lideri Ali Babacan, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ana gündem başlığı İsrail ile Filistin arasında yaşanan çatışmalar oldu. Babacan, "Batılı siyasetçiler ve devleti yönetenler, İsrail lobisinin korkusuyla, havucuyla baskı altındalar. Onlara göre Gazzeliler, yasları tutulmaya değer canlı bile değil. Onlara göre öldürülenler sadece birer zayiat" dedi. Babacan, Osman Kavala ile ilgili kendisine yöneltilen bir soruya da yanıt verdi. "Osman Kavala meselesi tamamen bir inat meselesidir" diyen Babacan, "Kavala ve benzer durumda olan birçok insanın, bırakın tutuklu yargılanmayı, yargılanmalarını dahi gerektirecek somut sebepler yok" ifadelerini kullandı.

ADALET BAKANI'NDAN OSMAN KAVALA AÇIKLAMASI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara'da basın mensuplarının sorularını yanıtladı. AİHM'in Osman Kavala kararıyla ilgili soruya da yanıt veren Tunç, "Avrupa konuyu maalesef yargı dışında tartışıyor" dedi. Konunun siyasallaştırıldığını savunan Tunç, "Türkiye'nin haklılığını Türk yargısının bağımsız ve tarafsız Türk yargısının vermiş karara saygı duyulmasını hep ifade ediyoruz. Türk yargısı tarafından verilen bir kesin hüküm söz konusu tabii başından beri Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin tavrı da belli orada nasıl bir siyasi süreç işlediğinde hep beraber görüyoruz" ifadelerini kullandı. 

ÜMİT DİKBAYIR BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

İYİ Parti'den ihraç edilen Milletvekili Ümit Dikbayır TBMM'de açıklamalarda bulundu; çarpıcı ifadeler kullandı. Dikbayır, "Süreç buraya gelinceye kadar başka iddialar da atılmıştı. Benim başkanın banka hesaplarını incelettiğim gibi iddialar vardı. Bunların hepsi boşa çıktı. Sorma sırası bende. Hani ben banka hesaplarını inceletmiştim, neden beni bundan ihraca sevk etmediniz. Hani ben belediyelerle anlaşmıştım, beni disipline sevk etmediniz?  Bu taciz iddiasında bulunan vatandaşı ve şahitlik yapan 2 kişiyi daha şikayet edip sonuna kadar gideceğim. Kendisine hem Adalet Bakanlığına Ankara barosuna ayrı şikayet edeceğim" dedi.

ERSAN BÜYÜKERŞEN, ADAYLIĞIYLA İLGİLİ ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ

5 dönemdir görevde bulunan ve önümüzdeki yerel seçimde bir kez daha adaylığını açıklayan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, yeniden adaylığını eleştirenlere yanıt verdi. Sözcü yazarı Saygı Öztürk’e konuşan Büyükerşen, "Talimat aldım, gereğini yerine getirdim" yanıtını verdi. Yaşını büyüten Büyükerşen, "Kendimi hiçbir zaman yaşlı hissetmedim" ifadelerini kullandı.

AKP'YE YAKIN ARAŞTIRMA ŞİRKETİNDEN İMAMOĞLU ÖNDE ÇIKTI

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Hilmi Daşdemir'e ait Optimar Araştırma'nın anketinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, en yakın rakibine 12 puan fark attı. Sözcü yazarı İsmail Saymaz, bugünkü yazısında Optimar'ın geçen ay İstanbul'da 5 bin kişiyle yaptığı araştırmanın detaylarını yazdı. Buna göre araştırmada, AKP'li aday adaylarıyla İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun isimleri yan yana yazılarak oy verme eğilimi soruldu. Araştırmada AK Partili aday adaylarıyla İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu isimleri yan yana yazılarak, oy verme eğilimi soruldu. Ankette İmamoğlu, en yakın rakibine 12 puan fark attığı görüldü.

ÖZGÜR ÖZEL'İN GÖRÜŞME TRAFİĞİ 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türk Mühendis ve Mimar Odaları (TMMOB) Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ve beraberindeki TMMOB Yönetim Kurulu, Agrobay işçileri ve TÜSİAD Başkanı Orhan Turan ile bir araya geldi. CHP Genel Merkezi'nde gerçekleşen görüşmelerin ardından herhangi bir açıklama yapılmadı. Özel’e Selin Sayek Böke, Deniz Yavuzyılmaz gibi yakın kurmayları eşlik etti.

SOMALİ CUMHURBAŞKANI'NIN OĞLU MOTOKURYEYİ ÖLDÜRMÜŞTÜ: YURT DIŞI ÇIKIŞ YASAĞI GELDİ

Fatih'te, motokurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne yol açan Somali uyruklu otomobil sürücüsü hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu. Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu olduğu öğrenilen otomobil sürücüsü hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirildi. 30 Kasım’da meydana gelen olayın ardından otomobil sürücüsünün serbest bırakılmasına ilişkin ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan tepki geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan İmamoğlu, "Somali Cumhurbaşkanının oğlu, motokurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne sebep oluyor ve serbest bırakılıyor. Göçer'e Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Bu işin peşini bırakmayacağız. Hukuki süreci, on binlerce motokurye emekçi adına sonuna kadar takip edeceğim" dedi. Zanlı hakkında getirilen yurt dışı çıkış yasağı kararının İmamoğlu’nun paylaşımından hemen sonra alınması ise ayrıca dikkat çekti.

TİKTOK'UN ÖDEDİĞİ VERGİ ORTAYA ÇIKTI

TikTok Ortadoğu, Afrika ve Türkiye’den sorumlu yöneticisi Emir Gelen, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’nda milletvekillerine bilgi verdi. Emir’in açıkladığı veriye göre, 2023’ün Ocak-Eylül döneminde uygulamadaki 16 milyon içerik sakıncalı olduğu gerekçesiyle yayından kaldırılırken TikTok, Türkiye’ye 449 milyon TL vergi ödedi.

SEÇİL ERZAN'A SERUM BAĞLANMIŞ 

Yüksek kâr getirili fon vurgunu nedeniyle tutuklanan Seçil Erzan'ın, çalıştığı bankanın genel müdürlüğünün 18'inci katında sorgulanmak üzere götürüldüğü görüntüler ortaya çıktı. İki günde 20 saat sorgulanan Erzan'ın fenalaştığı ve serum takıldığı görüldü.

ÖZAK TEKSTİL İŞÇİLERİ DİRENİYOR

Urfa’daki 1'inci Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan Özak Tekstil işçilerinin baskı, tehdit ve işten çıkarılmalara karşı başlattıkları iş bırakma eylemi devam ediyor. Sabah saatlerinde fabrika önüne giden işçiler yine jandarma barikatıyla karşılaştı. Jandarma, işçileri barikatın yanına da yaklaştırmadı. Evrensel'in haberine göre; direniş alanına Ankara'dan bir tuğgeneralin geldiği ve işçilerin fabrikanın önüne yaklaştırılmayacağı bildirildi. İşçiler, taleplerinin kabul edilmesi için fabrika yönetimine öğlene kadar süre verdi ve aksi takdirde fabrikanın önüne yürüyeceklerini açıkladı.

SEÇİM GÜNÜ DARP EDİLMİŞTİ...

28 Mayıs'ta yapılan seçimlerde Urfa'da CHP'li Ali Şeker'in darp edilmesine ve oy kullanma işlemindeki usülsüzlüklere ilişkin soruşturmada savcılık, "kovuşturmaya yer olmadığı" yönünde karar verdi. Kararı, Ali Şeker sosyal medya üzerinden duyurdu. CHP'li Şeker, adalet arayışını sürdüreceğini belirtti. 

GAZETECİ FURKAN KARABAY GÖZALTINA ALINDI

Sabah saatlerinde evine yapılan polis baskınıyla gözaltına alınan Gerçek Gündem editörü gazeteci Furkan Karabay, 3 dosyadan adli kontrol şartı konularak serbest bırakıldı. İfadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Furkan Karabay, sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Karabay, “3 dosyadan adli kontrol verilerek serbest bırakıldım. Yurt dışı çıkış yasağım zaten vardı, bir yere gitme niyetim de yoktu, dert değil. Başta, Başsavcı İsmail Uçar’ın “FETÖ’ye rahmet okuttular” dediği Adalet Komisyonu Başkanı olmak üzere suça, kire bulaşan yargı mensuplarını, dava dosyalarını yazmaya devam edeceğiz. Benim bagajım yok, olanlar düşünsün. Destek veren herkese teşekkür ederim” dedi.

TÜRK-İŞ BAŞKANI'NDAN 'MASADAN KALKARIZ' AÇIKLAMASI

2024 asgari ücret zammı için geri sayım başladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni asgari ücreti belirlemek üzere 11 Aralık Pazartesi günü ilk toplantısını yapacak. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı öncesi kritik açıklamalarda bulundu. Habertürk'ün sorularını yanıtlayan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay komisyonda 2 kadın, 2 erkek asgari ücretli işçinin yer alacağını, işçilerin nasıl geçinemediklerini, hükümet ve işveren temsilcilerine masada anlatacaklarını vurguladı. Atalay, hükümet tarafının teklifini görmeden rakam konuşmayacaklarını söyledi. 14 bin TL civarında hesaplanan açlık sınırıyla hükümetin gelmesi halinde ne yapacakları sorulan Atalay, “O zaman masadan kalkarız. Öyle şey olmaz” dedi.

BAKAN IŞIKHAN'DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Çalşma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Işıkhan, 1 Ocak 2024'ten itibaren geçerli olacak asgari ücretin, 31 Aralık'a kadar Resmi Gazete'de yayımlanması gerektiğini belirterek, "Komisyonlar ne kadar hızlı çalışırlarsa biz de sonucu o kadar hızlı açıklayacağız. Şu an tüm göstergeler olumlu gidiyor" dedi. Bir kez daha bu yıl için tek zam olacağını belirten Bakan Işıkhan, "Temmuz ayında olduğu gibi hızlı bir şekilde süreci başlatıp, taraflar ile bir araya geleceğiz. Pazartesi süreci başlatıyoruz, bürokratlarımız komisyonlarla çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.

YURTTAŞ KREDİ KARTINA BAĞIMLI HALE GELDİ

Enflasyondaki yüksek artış ve yetersiz ücretler, halkı kredi kartına bağımlı kılıyor. Verilere göre yurttaşın kredi kartı borçları günden güne artıyor, bankalar ise kâr etmeyi sürdürüyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yayımlanan haftalık bültene göre, sektörün kredi hacmi 1 aralık itibarıyla 85 milyar 876 milyon lira artarak 11 trilyon 314 milyar 278 milyon liraya ulaştı. Tüketici kredilerinin tutarı, 1 Aralık itibarıyla 7 milyar 310 milyon lira artışla 1 trilyon 477 milyar 398 milyon liraya yükseldi. Bankaların bireysel kredi kartı alacakları ise yüzde 3,4 artışla 1 trilyon 79 milyar 76 milyon liraya yükseldi.

MOTORİNE BİR İNDİRİM DAHA YOLDA

Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki hareketlilik akaryakıt fiyatlarını da etkilemeye devam ediyor. Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varil fiyatı 74 dolarla 5 ayın en düşük seviyesine gerilerken yurtiçinde motorine indirim geldi. Motorinin litre fiyatında bugünden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 30 kuruşluk indirim oldu. Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre, yarından itibaren geçerli olmak üzere motorin grubunda 88 kuruşluk bir fiyat indirimi daha bekleniyor. Benzin fiyatlarında ise bugün itibarıyla bir değişikliğe gidilmedi.

35 MESLEK ÖRGÜTÜNDEN TTB'YE DESTEK

Farklı alanlarda mücadele yürüten 35 meslek örgütü, konfederasyon, dayanışma derneği, siyasi parti, sendika, hak örgütü, inanç örgütlenmesi ve platform, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi’nin görevden alınma kararına karşı ortak bildiri yayınladı. "TTB biziz, biz buradayız" başlığıyla yayımlanan bildiride, "Türk Tabipleri Birliği’ne yönelik bu hukuksuz girişime karşı ortak mücadeleyi yükselteceğimizi beyan ediyoruz" denildi.

BAKAN KOCA'DAN TTB AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi’nin görevden alınması hakkında konuştu. Bakan Koca, "Tabip odalarının amacı sadece hekim hakları ve saygınlığını korumak olmalıdır" dedi. Bakan Koca, ayrıca, Gazze'den Türkiye'ye şu ana kadar 114’ü hasta, 86’sı refakatçi olmak üzere 200 kişinin ulaştığını belirtti. Getirilen hastalardan 2'sinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

DİYARBAKIR'DA AĞIRLI HASARLI BİNA ÇÖKTÜ

Diyarbakır'da Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar alan 5 katlı kullanılmayan bina çöktü. Sur ilçedeki İskender Paşa Mahallesi Yalıbahçe 1. Sokak'ta bulunan 5 katlı kullanılmayan binada, aniden çökme meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine AFAD, 112 Acil Sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Binanın, Kahramanmaraş merkezli depremlerden önce ağır hasarlı olduğu için boşaltıldığı öğrenildi.

KAYALAR CAMİSİ İMAMI HAKKINDA KARAR ÇIKTI

Konya Şehir Hastanesi'nde Dr. Ekrem Karakaya’nın öldürülmesini protesto eden hekimleri hedef alan Konya’da Kayalar Camisi imamı hakkındaki suç duyurusunun ardından açılan davada karar çıktı. Türk Tabipler Birliği'nin (TTB) yapılan suç duyurusuna sonrası açılan davada Konya Kayalar Camisi imamı Ahmet Gür'e 1 yıl 8 ay hapis ile cezası verildi. Konya Kayalar Camisi imamı Ahmet Gür, Konya Şehir Hastanesi'nde 6 Temmuz 2022 tarihinde görevi başında katledilen Doktor Ekrem Karakaya için, iki günlük iş bırakma eylemi yapan doktorları cuma hutbesinde hedef almış, Gür, camiye gelenlere "Sen vardın hastaneden boş döndün. İğne yapılacak, oğlun ölecek elinde. Doktor da dedi, ‘Git bugün grevdeyiz’. Öldürmez misin sen? Dövmez misin? Sövmez misin? Buna fırsat vermeyelim ya. Herkes akıllı olsun kardeşim" demişti.

SİLİVRİ'DE TANKER DEVRİLDİ

İstanbul Silivri'de, kayganlaşan yolda sürücüsünün hakimiyetini kaybeden tanker devrilerek çiftliğin duvarına çarptı. Gazitepe Mahallesi köy yolunda saat 12.00 sıralarında 34 AE 7551 plakalı tankerin sürücüsü kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybetti. Ardından tanker devrilerek bir çiftliğin duvarına çarptı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazadan tanker sürücüsü yara almadan kurtuldu. Ekiplerin olay yerindeki incelemesi devam ediyor. 

BATAN GEMİDEKİ KAYIP 7 KİŞİ ARANIYOR

Zonguldak açıklarında batan kuru yük gemisinin kayıp 7 kişilik mürettebatını arama çalışmaları 19. gününde devam ediyor. Karadeniz Ereğli ilçesinde 19 Kasım'da fırtına nedeniyle mendireğe çarptıktan sonra batan "Kafkametler" isimli gemide kayıp personeli arama çalışmaları sürüyor. Sahil Güvenlik, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM), AFAD ve diğer ekipler, kayıp personeli arama çalışmalarını karadan ve denizden ilerletiyor.

METEOROLOJİDEN SON TAHMİNLER

Marmara'nın doğusuyla Ege'nin batısı ve Akdeniz'de bu akşamdan itibaren kuvvetli yağış bekleniyor. İstanbul'da ise gece saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak yağış olacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, akşam saatlerinden itibaren İzmir, Aydın, Manisa ve Muğla'da yerel kuvvetli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış öngörülüyor. Gece saatlerinden itibaren Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ile kuzey ilçeleri ağırlıklı olarak İstanbul'da da kuvvetli sağanak yağış olacağı tahmin ediliyor.

MARMARA'YA FIRTINA GELİYOR

Marmara Denizi'nde yarın fırtına beklendiği bildirildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yarın sabah saatlerinden itibaren Marmara Denizi'nde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) esmesi beklenen fırtınanın akşam saatlerinde etkisini kaybedeceği öngörülüyor. Meteoroloji ayrıca Ege Denizi'nin kuzeyinde yarın sabah, güney açıklarında da yarın öğle saatlerinden itibaren fırtına beklendiğini bildirdi. 

AZERBAYCAN'DA DEPREM

Azerbaycan'da 5.6 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Azerbaycan Sismolojik Hizmet Merkezinden yapılan açıklamada, yerel saatle 08.14'te meydana gelen depremin merkez üssünün Hazar Denizi olduğu belirtildi. Deprem, başkent Bakü'de de hissedildi. Depremin ardından hasar veya can kaybı olup olmadığına ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

ARNAVUTLUK MECLİSİ'NDE MUHALEFET SİS BOMBASI ATTI 

Arnavutluk Meclisi'nde muhalefet milletvekilleri bütçe görüşmelerinde sis bombası ve maytap attı. 20 Kasım'da ertelenen bütçe görüşmeleri, muhalefet milletvekillerinin eylemine rağmen gerçekleşti ve Arnavutluk'un 2024 bütçesi 74 evet oyu ile kabul edildi. 4 vekil ise hayır oyu verdi.

RUSYA'DA OKUL SALDIRISI: 2 KİŞİ ÖLDÜ, 5 KİŞİ YARALANDI

Rusya'da okulda düzenlediği silahlı saldırıda 1 kişiyi öldüren, 5 kişiyi yaralayan kız öğrenci intihar etti. Rusya İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, eğitim gördüğü 5 numaralı okula silah götüren kız öğrenci etrafa ateş açtı. Saldırıda 1 kişiyi öldüren, 5 kişiyi yaralayan öğrenci, daha sonra intihar etti. Olay yerine güvenlik güçleri sevk edilirken, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Sınıf arkadaşları arasında yaşanan kavganın saldırıya neden olduğu iddia ediliyor.

İRAN, BASRA KÖRFEZİ'NDE 2 GEMİYE EL KOYDU

İran, Basra Körfezi'nde 210 bin litre kaçak akaryakıt taşıdığı öne sürülen 2 gemiye el koydu. Tesnim Haber Ajansı'na göre, Hürmüzgan Başsavcısı Mücteba Kahramani, konuya ilişkin bilgi verdi. Kahramani, "Deniz güvenlik güçleri, Keşm Adası civarında 210 bin litre kaçak akaryakıt taşıyan 2 gemiyi ele geçirdi." dedi. İranlı yetkili, geminin 14 kişilik mürettebatının gözaltına alındığını kaydetti. İran, çarşamba günü de Basra Körfezi'nde 4 milyon 580 bin litre kaçak akaryakıt taşıdığı öne sürülen 2 tankere el koymuştu.