GAZZE'DE ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

İsrail'de 7 Ekim'deki saldırılarda 310'dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyuruldu. İsrail ordusuna göre, Gazze Şeridi'ne düzenlenen kara saldırılarında 78, Lübnan sınırında ise 6 İsrail askeri öldürüldü. Gazze'deki hükümete göre, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde İsrail saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı, 6 bin 150'den fazlası çocuk ve 4 binden fazlası kadın olmak üzere 15 bin 899'a yükseldi. İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te de 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 260 Filistinli hayatını kaybetti. Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) işgal altındaki Filistin topraklarındaki temsilcisi, Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nin haftalık basın toplantısına çevrim içi katılarak, İsrail'in ablukası ve yoğun saldırıları altındaki Gazze'deki duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 7 Ekim'den bu yana Gazze'de yaklaşık 16 bin kişinin öldürüldüğünü hatırlatan temsilci,  "Öldürülenlerin yüzde 60'ından fazlası kadın ve çocuk. 42 binden fazla kişi de yaralandı. Gazze'de ortalama her 10 dakikada 1 çocuk öldürülüyor. Bu anlamda insanlığın en karanlık anına yakın olduğumuzu düşünüyorum. Kalıcı ateşkese ihtiyacımız var" diye konuştu.

NETANYAHU ABD'YE MESAJ VERDİ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'ye düzenlenen saldırılardan sonra burada Filistin otoritesi istemediklerini söyledi. İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre Netanyahu, İsrail'in Gazze'deki saldırıları sonrası planlarına ilişkin ABD tarafına bilgi verdi. Filistin otoritesinin Gazze yönetiminden muaf tutulmasını planlayan Netanyahu, liderliğini yaptığı Likud Partisi üyelerine bu haftaki toplantıda, "savaş sonrası Filistin yönetiminin Gazze'de herhangi bir kontrolüne karşı olduğunu" kaydetti.

İYİ PARTİ'DEN BUGÜN DE İSTİFA KARARLARI GELDİ

Seçimlerin ardından İYİ Parti'de başlayan istifa dalgası CHP'nin işbirliği önerisinin reddedilmesiyle devam ediyor. İYİ Parti'nin, CHP'den gelen yerel seçimlerde işbirliği teklifini reddetmesinin ardından ilk istifa Antalya'dan geldi. Eski Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın, karara tepki göstererek partisinden istifa etti. Aydın açıklamasında, "Cumhuriyet Halk Partisi ile uyum içerisinde yürüttüğümüz yerel yönetim programımızın olumsuz bir noktaya taşınmasına, ne aklım ne de yüreğim razı gelmiyor. 'Kendimizi tartacağız' diye çıkılan 2024 Yerel Seçimleri yolunda bu politika nedeniyle fazlasıyla zayıflayacağımız açıktır. Kendimizi tartma seçiminin yerel seçim olduğu düşüncesinde değilim" ifadelerini kullandı. İstifalar bu kadarla da kalmadı. T24'ten Ergün Demir'in haberine göre, Körfez Belediye Meclisi’nin 3 İYİ Partili üyesi, partilerinin bırakın iktidar hedeflemeyi nitelikli bir muhalefet üretemez hale geldiğini belirterek istifa ettiklerini duyurdu. İstifa eden Körfez Belediyesi’nin İYİ Partili meclis üyeleri Fevzi Canbaz, avukat Ender Oğuz ve Arif Ersoy, yaptıkları açıklamada, partilerinin nitelikli bir muhalefet ürütemez hale geldiğini belirtti. 

ÖZGÜR ÖZEL'DEN İYİ PARTİ'NİN YEREL SEÇİM KARARINA İLK YORUM

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. İYİ Parti'nin yerel seçimlerde 81 ilde kendi adayları ile sahaya çıkacaklarına yönelik kararı değerlendiren Özel, partinin kararına saygı duyduklarını söyledi. Özel, "İttifak arayışımızı toplumsal tabana yayacağız" diye konuştu. Yerel seçimlere yönelik mesajlar veren Özel, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı. Gürün'ün bayrağı kadınlara, gençlere teslim edeceğini söylediğini aktaran Özel, "Böyle veda her siyasetçiye nasip olsun" diye konuştu. 

MANSUR YAVAŞ'TAN İYİ PARTİ'YE: SAYGI DUYUYORUZ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti'nin, CHP'nin işbirliği teklifine reddetmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Habertürk'ten Fevzi Çakır'a konuşan Yavaş, "Biz partilerin aldığı kararlara karışmıyoruz, saygı duyuyoruz" dedi. Ankara'da 4 milyon 200 bin seçmen olduğunu belirten Yavaş, "Ve hepsinin oylarına talibiz. Ankara için hizmet ve proje üretmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

AKP'Lİ METİN KÜLÜNK'DEN YEREL SEÇİM AÇIKLAMALARI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AKP'den aday adaylığını açıklayan Metin Külünk, AKP'nin yerel seçim politikasında "Biz kimi koysak kazanır, merkezden belirledik gönderiyoruz bunu seçin" üslubu ile hareket edilimesi halinde yerel seçimlerin ardından erken seçimin gündemde olacağını söyledi. Karar TV'de açıklamalarda bulunan Külünk, "31 Mart'ın ertesi 1 Nisan sabahı Türkiye'de erken seçim konuşulur. Ve Cumhurbaşkanımız Beştepe'de rahat oturamaz" dedi.

ALPER TAŞDELEN, ÇANKAYA İÇİN ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerde CHP'nin Çankaya Belediye Başkan adayı olmak için adaylık başvurusu yaptı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile CHP Genel Merkezi'nde görüşen Taşdelen, görüşmeyi sosyal medya hesabından duyurdu.

HEDEP'TEN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLACAĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

HEDEP'li Ahmet Türk'ün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterileceği iddiası yalanlandı. Ahmet Türk’ün danışmanı Enver Ete, TELE1'e yaptığı açıklamada, söz konusu iddiayı yalanladı. "Gülüyoruz… Asla böyle bir şey yok" diyen Ete, "Ahmet Bey’in sağlık durumu iyi. Başka bir ilden aday olabilir. Kesinleşen bir şey yok. Aday olursa partinin kararı olur. Ahmet Bey bu kararına dışına çıkmaz. Ama net olarak söylüyorum ki İstanbul’la ilgili böyle bir düşüncesi yok” dedi.

HEDEP: HERKESLE GÖRÜŞMEYE AÇIĞIZ

HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Grup toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hatimoğulları Oruç, Özgür Özel ile henüz görüşme talepleri olmadığını ancak herkesle görüşmeye açık olduklarını belirterek, "Siyasi partilerle ve toplumsal dinamiklerle, seçimleri konuşmak üzere herkesle görüşmeye hazırız. Herkesin görüşme talebine açığız" dedi.

BUĞRA GÖKCE, İZMİR İÇİN YOLA ÇIKTI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcılığı görevinden istifa eden Buğra Gökce, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı oldu. Adaylık dosyasını CHP İl Başkanlığı'na teslim etmesiyle aday adaylığını resmileştiren Gökce, başvurusunun ardından il binası önünde kendisini bekleyen partliliere hitap etti. "Ben size emek vaat ediyorum, ben size çok çalışmayı vaat ediyorum" diye konuşan Gökce, İzmir'de en yüksek oyu kendilerinin getireceğini söyledi. 

KULİS: CUMHUR'UN MERSİN, ADANA VE MANİSA ADAYLARI MHP'DEN OLACAK

Cumhur İttifakı'nın Mersin, Adana ve Manisa büyükşehir belediye başkan adaylarının MHP'den olacağı iddia edildi. Kulis bilgisini, Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, tv100'de dün katıldığı programda paylaştı. Burhan, "Cumhur İttifakı'nın Mersin, Adana ve Manisa'da adayının Milliyetçi Hareket Partisi'nden olması kesinleşti" dedi.

FİKRİ SAĞLAR, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAY ADAYI OLDU

Eski Devlet Bakanı ve eski CHP Milletvekili Fikri Sağlar, 31 Mart 2024 yerel seçimleri için CHP'den Mersin Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı oldu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Sağlar, "31 Mart Yerel Seçimleri'nde CHP'nin daha çok belediye kazanması yereldeki parti üyelerinin iradesinin aday belirleme sürecine yansıması ile olur" dedi.

ÜMİT ÖZDAĞ'DAN İYİ PARTİ'YE BİR KEZ DAHA İTTİFAK ÇAĞRISI

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CHP'nin yerel seçimlerde işbirliği tekflini reddeden İYİ Parti'ye ittifak çağrısını yineledi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özdağ, "İYİ Parti’nin almış olduğu CHP ile ittifak yapmama kararı geç kalmış, doğru bir karardır. Ancak İYİ Parti’nin CHP ile yolları ayırma adımını attığı bu günlerde Cumhur İttifakı en güçlü dönemini yaşamaktadır. Eğer İYİ Parti Zafer Partisi ile seçim işbirliği oluşturmaz ise CHP’den ayrılma adımı Cumhur ittifakına açık destek ile sonuçlanacaktır" ifadelerini kullandı.

FENOMEN EYLÜL ÖZTÜRK: NEYLE SUÇLANDIĞIMI BİLMİYORUM

Dilan-Engin Polat çiftinin tutuklanmasının ardından, sosyal medya fenomenlerine yönelik başlatılan soruşturmalar devam ediyor. Dilan Polat’ın “Şampiyonlar Ligi” adıyla paylaştığı fotoğrafta yer alan Eylül Öztürk dahil 14 kişinin şirketlerine kayyum atandı. Kararın ardından Öztürk, sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Öztürk, “Tam olarak neyle suçlandığımı bilmiyorum. Kayyum ile ilgili haberleri ben de sizin gibi buradan okudum. Avukatlarımız da bu konuda savcılığa dilekçe verecekler. Bu esnada işimizde herhangi bir aksama yok, biz aynen işimize devam ediyoruz” dedi.

POLAT ÇİFTİ SORUŞTURMASINDA YENİ GELİŞME

Kara para aklama, vergi kaçırma ve suç örgütü kurmak suçlamalarıyla tutuklanan Engin Polat ve Dilan Polat dosyasına ilişkin ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. Polat çiftinin 'patronu' olduğu iddia edilen Sibel Bal Kotan, açıklama yaptı. Polat çiftinin kara para kaynağı olarak gösterilen Kotan, sosyal medyadan takip ettiği Dilan Polat için 'tanımıyorum bile' dedi. Suçlamaları kabul etmeyen Kotan, "Ben yasadışı bahisçi de olabilirim, suçlu da olabilirim. Sonuna kadar suçlu da olabilirim ama benim Dilan Polat ile alakam yok. Ben bu kadını hayatımda görmedim, tanımıyorum, bilmiyorum, hayatımda adı geçmedi. Ben Dilan Polat'ın nasıl patronu olayım, 2019 model arabaya biniyorum. Benim kadını tanıma şansım yok" ifadelerini kullandı.

İKİ GÜN İFADE VERDİ, TOPLAMI TEK SAYFAYI DOLDURDU

Türkiye'nin gündemindeki isim Seçil Erzan'ın Denizbank yetkililerine verdiği yazılı beyanı ortaya çıktı. İki gün ve toplamda 17 saat süren görüşmelerin sonunda Erzan'ın sadece 1 sayfalık yazılı ifadesinin olması dikkat çekerken, savcılık ifadesinde söylediklerinin tam tersi söylemler yer aldığı görüldü.

BAKAN YERLİKAYA'DAN TİKTOK AÇIKLAMASI: 33 KİŞİ TUTUKLANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara’da Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde (GAMER) düzenlediği "Ankara Medya 180 Buluşması"nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Son günlerde gündem olan TikTok platformu ile ilgili Bakan Yerlikaya, "TikTok'ta müstehcen içerikler oluşturan, canlı yayında gelir sağlayan, çocuk istismarı paylaşan hesap yöneticilerine işlem yapıyoruz" ifadelerini kullandı. Yerlikaya, “Son 6 ayda 33 kişi tutuklandı. 14 şahsın sınır dışı işlemleri başlatıldı. 612 hesapla ilgili gerekli işlemler devam ediyor" bilgisini verdi.

ÇADIR SATAN KIZILAY'IN GENEL MÜDÜRÜ DE İSTİFA ETTİ

Onlarca yolsuzluğa ve usulsüzlüğe imza atan, 6 Şubat depreminde çadır satan Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın 12 Mayıs’ta istifa etmesinin ardından şimdi de Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan istifa etti. Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre, Almanya'da “Asrın yolsuzluğu” olarak nitelendirilen Deniz Feneri Derneği davasında yargılanıp ceza aldığı halde 2017 yılında Kızılay’a Genel Müdür yapılan İbrahim Altan, görevinden istifa etti. Kızılay Yönetim Kurulu, 3 Aralık tarihinde “Kızılay Genel Müdürlüğü\CEO makamının kaldırılmasına ve bu makamda bulunan tüm yetkilerin Kızılay Genel Sekreterin devredilmesine” karar verildi. Bu kararından ardından da kurum içerisinde İbrahim Altan’ın “Emeklilik nedeniyle görevinden ayrıldığı” duyuruldu. İbrahim Altan, görev süresi boyunca dudak uçuklatan maaşı ile tartışma konusu oldu. 

OGÜN SAMAST YARIN HAKİM KARŞISINA ÇIKIYOR

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i 19 Ocak 2007’de silahlı saldırıyla öldüren Ogün Samast, tahliyesinin ardından yarın hakim karşısına çıkacak. Samast,  "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle açılan davada, aralarında Yasin Hayal ve Erhan Tuncel'in de bulunduğu 11 sanıkla birlikte yargılanacak. Hrant Dink suikastının tetikçisi Samast, Bolu F Tipi cezaevinden koşullu salıverilme kapsamında 15 Kasım 2023'te tahliye edilmişti. Tahliyesinin ardından Samast hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçundan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma tamamlanarak 17 Kasım'da iddianame düzenlenmişti.

GAZETECİ İSMAİL SAYMAZ HAKKINDA 3 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Gazeteci İsmail Saymaz'ın 26 Nisan 2022'de "Gezi Davası'ndaki AKP'li hakimin eşi FETÖ itirafçısıymış" yazısına ilişkin yargılanmasına devam edildi. İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, İsmail Saymaz ve avukatları katıldı. Savcı, Saymaz'ın "Terörle mücadelede görev almış kamu görevlisini hedef göstermek" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme, mütalaaya karşı savunmaların hazırlanması için süre vererek duruşmayı erteledi.

GAZETECİ ABDURRAHMAN GÖK, TAHLİYE EDİLDİ

25 Nisan’dan bu yana cezaevinde tutulan, Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Gazeteci Abdurrahman Gök, tahliye edildi. Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasına Abdurrahman Gök, tutuklu bulunduğu Diyarbakır 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nden getirildi. Mahkeme heyeti, savcının da verdiği mütalaa doğrultusunda gazeteci Gök'ün tahliyesine hükmetti. Gök, 225 gündür Diyarbakır 1. No’lu Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuluyordu. Bir sonraki duruşma 12 Mart 2024'e ertelendi.

MELİKE ŞAHİN, 'ATATÜRK'E SAYGI ALBÜMÜ' PROJESİNDEN ÇIKARILDI

Melike Şahin, Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşacak albüm çalışmalarından çıkarıldı. ‘Atatürk’e Saygı Albümü’ projesinin yapımcısı Murat Yıldırım, Sabah gazetesine yaptığı açıklamada Şahin’in projeden çıkarıldığını söyledi. Şahin, İBB’nin öğretmenler için düzenlediği konserde son anda ‘şiddetli rüzgar’ gerekçesiyle sahneye çıkmamış, tepki toplamıştı.

CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI, OYUN ECEM ERKEK'İ HEDEF ALDI

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, Altın Kelebek yarışmasında ödül alan oyuncu Ecem Erkek'in hayvan hakları ile ilgili konuşmasını hedef aldı. Sosyal medya üzerinden ünlü oyuncuyu hedef alan Saral, “Bu konuşma, milletin sinir uçlarına dokunmak maksadıyla ayrımcılığı pekiştirmek için yapılmış hazırlanmış bir konuşma. Yazık! Size, sanatınıza ve insanlığınıza” dedi.

VELİ SAÇILIK'A SANSÜR YASASI KAPSAMINDA DAVA AÇILDI

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 2016 yılında kamudaki işinden ihraç edilen Veli Saçılık'a Sansür Yasası kapsamında dava açıldı. Sosyal medya hesabından yaptığı iki paylaşım nedeniyle Saçılık hakkında soruşturma başlatılırken Saçılık, haziran ayında Çankaya Kaymakamlığı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne çağrılarak ifade verdi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ YAŞADIĞI EVDE ÖLÜ BULUNDU

Samsun'un Atakum ilçesinde Somali uyruklu öğrenci evde ölü bulundu. Olay, ilçeye bağlı Cumhuriyet Mahallesi Azerbeycan Caddesi'ndeki öğrenci evinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veterinerlik Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Somali uyruklu 26 yaşındaki Saıd Abdınnasır Jama, 4 kişi ile birlikte kaldığı öğrenci evinde arkadaşları tarafından koltukta hareketsiz bir şekilde bulundu. Arkadaşlarının ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri üniversiteli gencin hayatını kaybettiğini tespit etti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İNŞAATTA ÇALIŞIRKEN ÜZERİNE İSKELE DÜŞTÜ, YAŞAMINI YİTİRDİ

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde çalıştığı inşaatta üzerine iskele düşen Abdulkadir Kömür, yaşamını yitirdi. Yaralanan Kömür için ihbarla bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan Kömür, kurtarılamadı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

METEOROLOJİDEN DOĞU İLLERİNE UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, beklenen yağışların Diyarbakır, Mardin, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Diyarbakır'ın doğusu, Batman, Siirt, Bingöl ve Muş çevreleri ile Siirt'in batısında da kuvvetli ve çok kuvvetli yağmur ve sağanak öngörülüyor.

RİZE'DE KAYBOLAN KADINI ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Rize'nin Ardeşen ilçesinde, deniz kenarına gittikten sonra fırtına nedeniyle oluşan dalgalara kapılıp, kaybolan kadını arama çalışmaları 9 gündür sürüyor. Olumsuz hava koşullarının güçleştirdiği arama çalışmalarını Sahil Güvenlik ve deniz polisi ekipleri tekneyle açık denizde, diğer görevlilerde kıyıda yürütüyor. Helikopterle de havadan destek verilen çalışmalarda AFAD'a bağlı 4 kişilik dalgıç ekibi de SONAR cihazı ile bölgede tarama gerçekleştiriyor.

ZONGULDAK'TA BATAN GEMİ İÇİN ÇALIŞMALAR 17. GÜNÜNDE

Zonguldak açıklarında batan kuru yük gemisinin kayıp 7 kişilik mürettebatını arama çalışmaları 17. gününde devam ediyor. Sahil Güvenlik, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM), AFAD ve diğer ekipler, kayıp personeli arama çalışmalarını karadan ve denizden sürdürüyor.

DEPREM BURSA'DA OLDU, AVCILAR'DAKİ BİNANIN KOLONLARI ÇATLADI

Marmara Denizi, Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremde kolonlarında çatlak oluşan Avcılar’daki 5 katlı apartman tahliye edildi. Bina tahliye işleminin ardından mühürlendi.

PROF. DR. DOĞAN KÖKDEMİR'İ KAYBETTİK

Başkent Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanı, Türk Psikologlar Derneği'nin Yönetim Kurullarında da görev almış Prof. Dr. Doğan Kökdemir geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

BEŞİKTAŞ'TA YENİ DÖNEM: BAŞKAN HASAN ARAT MAZBATASINI ALDI

Beşiktaş'ın pazar günü yapılan olağanüstü genel kurulunda siyah beyazlı kulübün başkanlığına seçilen Hasan Arat ile yeni yönetim kurulu, Tüpraş Stadyumu’nda düzenlenen törenle mazbatalarını aldı. Mazbata töreninde konuşan Arat, "Seçim bitmiştir, herkes artık seçimi pazar gününde bırakmalıdır. Biz bir aileyiz, hep birlikte olacağımızı pazar akşamı tüm dünyaya hissettirdik. Muhteşem bir katılım oldu. Çok büyük zorluklarla beklediler kongre üyelerimiz. Bir daha Akatlar'da kongre yapılmayacak. Bu iş bitmiştir. Beşiktaşlıya en layık yer neresiyse orada yapacağız. Divan Kurulu toplantılarını da Beşiktaş'ın şanına şerefine yakışır şekilde, yakışır yerde yapılacak" dedi.

FRANSA'DA KUŞ GRİBİ ALARMI

Fransa'da kuş gribi nedeniyle alarm seviyesi en üst düzeye çıkarıldı. Ulusal basında yer alan haberlere göre, dünya genelinde milyonlarca kuşun ölümüne yol açan bulaşıcı kuş gribi vakalarının son haftalarda Almanya, Hollanda ve Belçika'nın yanı sıra Fransa'da da görülmesinin ardından hükümet tedbirleri sıkılaştırdı. Resmi gazetede yayınlanan kararname ile alarm seviyesi kümes hayvanlarının hepsinin kapalı tutulmasını zorunlu kılan en üst seviyeye çıkarıldı.

TASARI KABUL EDİLDİ: FRANSA'DA ELEKTRONİK SİGARALAR YASAKLANIYOR

Fransa Ulusal Meclisinde, tek kullanımlık elektronik sigaraların satışını yasaklayan tasarı oy birliğiyle kabul edildi. Ulusal basında yer alan haberlere göre, Cumhuriyetçi milletvekili Michel Lauzzana ve Ekolojistler Partisinden Francesca Pasquini tarafından Ulusal Meclise sunulan tasarı, oylama sırasında mecliste bulunan 104 milletvekilinin tümünün evet oyunu aldı. Kabul edilen yasa tasarısı ile "Puff Bar" olarak da bilinen kullan-at elektronik sigaraların satışına yasak getirilmesi hedefleniyor.

İRAN CUMHURBAŞKANI REİSİ RUSYA'YA GİDECEK

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in resmi daveti üzerine Rusya'ya ziyaret gerçekleştirecek. Günübirlik gerçekleşecek olan ziyaretin 7 Aralık Perşembe günü yapılacağı bildirildi. Reisi ile Putin'in bir araya geleceği günübirlik ziyarette, iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra Filistin başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası gelişmeler ele alınacak.