ESİR TAKASI DEVAM EDİYOR

İsrail'İin Gazze'ye yönelik saldırılarında Hamas ile çatışmalara verilen 4 günlük "insani aranın" son gününde ateşkesin uzatılması konusunda anlaşma sağlandı. İki gün içerisinde toplam 20 İsrailli esire karşılık 60 Filistinli esirin daha serbest bırakılması bekleniyor. Esir takasıyla birlikte İsrail hapishanesinden serbest bırakılan Filistinli çocuklardan biri Al Jazeera'ye verdiği röportajda, geçen hafta İsrailli gardiyanlar tarafından darp edildiğini, elinin ve parmağının kırıldığını söyledi. Bir diğer yandan İsrail askerlerine direndiği görüntülerle hafızalara kazınan ve İsrail'in 6 Kasım'da işgal altındaki Batı Şeria'dan gözaltına aldığı Filistinli aktivist Ahed Tamimi'nin de İsrail tarafından önümüzdeki 2 gün içinde serbest bırakılacak esirler listesinde yer aldığı belirtildi.

FUTBOLDA DOLANDIRICILIK SORUŞTURMASI DERİNLEŞİYOR

Fatih Terim Fonu olarak bilnen dolandırıcılık skandalına ilişkin Gençlik ve Spor Bakanlığı da harekete geçti. Bakanlığın, futbolda şike soruşturması başlattığı öğrenildi. Bu kapsamda bankacı Seçil Erzan ile fon ve para trafiği içinde bulunan futbolcular, bu sporcuları Erzan’a yönlendiren isimler, bunlar arasındaki ilişkiler incelenecek. Bir diğer yandan soruşturmayla ilgili Denizbank’tan açıklama geldi. DenizBank, bankacı Seçil Erzan’ın kurduğu dolandırıcılık sistemine ilişkin 20 soruya 20 yanıt verdi. "Bankanın Şube Müdürlerini bırakın, bankanın dahi fon kurma yetkisi yoktur" denilen açıklamada, "DenizBank iç düzenlemelerine ve görev tanımına göre şube müdürünün paraya dokunması, müşterilerden para alması ve para teslim etmesi yasaktır" ifadeleri kullanıldı. Gazeteci İsmail Saymaz ise çok sayıda futbolcu ve ünlü ismin bankacı Seçil Erzan tarafından dolandırıldığı skandalda Fatih Terim'in aile dostu Nur Erkasap’ın da sanıklar arasında olduğuna ancak iddianamede yer almadığına dikkati çekti. Saymaz, "Acaba aile dostu Fatih Terim olduğu için mi korunuyor?” dedi.

SEÇİL ERZAN EN ÇOK SEMİH KAYA'DAN KORKMUŞ

Seçil Erzan'ın savcılık ifadesinde en çok Semih Kaya'yı suçladı. Erzan ifadesinde, Kaya'nın aldığı villanın parasını bile kendisinin ödediğini söyledi. Semih Kaya'nın olaya ilişkin soruşturma aşamasında "müşteki" sıfatıyla ifade verdiği ortaya çıktı. Kaya, Seçil Erzan ile yüz yüze görüştükten sonra bu fona yatırması için toplam 6 kez para verdiğini söyledi. Ünlü futbolcuların Denizbank şube müdürü Seçil Erzan’a elden teslim ettiği ve nereye gittiği bilinmeyen paranın miktarının 43 milyon 920 bin dolar ve 15 milyon 625 bin lira olduğu iddia ediliyor. 

ÖZGÜR ÖZEL'DEN BAHÇELİ'YE YANIT 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuştu. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın icraatlerini öven Özel, yerel seçimler için diğer partilere 'işbirliği' çağrısı yaptı. Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'Kürt kökenli kardeşlerimiz' diye başlayan sözlerine de yanıt verdi. Özel, "Manisalılar MHP'li bir belediye başkanı seçiyor, belediye başkanı görevini yapıyor. Diyarbakır'da, Van'da, Mardin'de Kürtler belediye başkanı seçiyor ama siz kayyum atıyorsunuz. Herkes eşittir ama sizin bu uygulamalarınız yüzünden Kürtler daha az eşittir. Camiler ibadethane kabul ediliyor ama cemevleri edilmiyor Sünniler eşittir ama bu uygulama ve uğradıkları birçok haksızlık yüzünden Aleviler daha az eşittir. Siz isteyin yarın Ülkü Ocakları Taksim'e çıkar ama Cumartesi Anneleri, işçiler, kadınlar Taksim'e çıkamaz. Muhalif gazeteciler kodesten çıkamaz. İktidar yanlıları eşittir, muhaliflere düşman hukuku uyguladığınız için muhalifler daha az eşittir” dedi.

'YÜZDE 50+1' ÇATLAĞI: BAHÇELİ BİR KEZ DAHA CUMHUR İTTİFAKI VURGUSU YAPTI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 50+1 önerisine ilişkin "Bu tartışma gereksizdir" sözleriyle kapıyı kapatan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı vurgusu yaptı. Yerel seçimlere ilişkim verdiği mesajda İstanbul ve Ankara'yı işaret eden Bahçeli, "Cumhur İttifakı, yerel yönetimlerdeki makus hale Allah'ın izniyle son verecektir" dedi.

YARGITAY'IN HEDEP'LE İLGİLİ İSİM KARARINA TEPKİ 

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, HEDEP olarak belirlenen parti kısa adını HADEP'i andırdığı gerekçesiyle uygun görmemesine HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’dan tepki geldi. Partisinin grup toplantısında konuşan Bakırhan, “Neymiş efendim, HEDEP ismi HADEP'e benziyormuş. Tebrik ediyoruz, şapkadan tavşan çıkarmışlar. Türkiye'de ilk defa mı bir partinin adı ya da kısaltılmış ismi bir başka partiye benziyor! Seçimlerde ittifak yaptığınız Yeniden Refah Partisi'nin adı Refah Partisi'ne benzemiyor mu? Buna benzer onlarca parti olmasına rağmen, yargının tek uğraştığı parti biz olduğumuz için muhtmelen orayı görmüyor” dedi.

HEDEP'İN KISA İSİM ALTERNATİFLERİ BELLİ OLDU

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nde (HEDEP) kısa isim alternatifleri belli oldu. Artı Gerçek'ten Seda Taşkın'ın haberine göre Halk Dep, Eşitlik Partisi, Halklar Partisi ve Halk Partisi konuşulan alternatifler arasında. Habere göre kısaltmanın, parti adının harflerinden oluşmaması planlanıyor. Bu göre kısa isim olarak Eşitlik Partisi, Halklar Partisi ya da Halk Partisi alternatifleri öne çıkıyor.  

İDDİA: SOYLU İBB BAŞKANLIĞINA ADAY OLACAK 

İçişleri Bakanlığı görevinden alındıktan ve milletvekili seçildikten sonra uzun süre suskun kalan Süleyman Soylu, son dönemde hakkındaki iddialara sosyal medya hesabından yanıt vermeye başladı. İddiaya göre Soylu’nun birden bire yeniden sahneye çıkmasının nedeni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı. Gazeteci Orhan Uğuroğlu, eski İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olacağını iddia etti.

AKP'YE GEÇECEĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ: İYİ PARTİ'DEN İSTİFA EDEN ADNAN BEKER'DEN AÇIKLAMA

Geçtiğimiz hafta istifa eden Ankara Milletvekili Adnan Beker, hakkında 'AKP'ye geçecek' şeklinde çıkan iddialara yanıt verdi. Beker, "AK Parti'de çok sevdiğim dostlarım var. Ötesini Allah bilir. CHP’de kıymetli dostlarım var. Ancak orada siyaset yapmam" sözleri ile yanıt verdi.

TAHİR ELÇİ'Yİ UNUTMADIK... 

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Dört Ayaklı Minare’nin önünde 28 Kasım 2015’te öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, katledildiği yerde anıldı. Tahir Elçi Vakfı ve Diyarbakır Barosu tarafından gerçekleştirilen anma programı, Diyarbakır Adliyesi önünde başladı. Anmaya HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, CHP ve HEDEP milletvekilleri, TBB Başkanı Erinç Sağkan, bölge barolarının başkanları, siyasetçiler ve avukatlar katıldı. Cübbelerini giyerek Diyarbakır Adliyesi önünde bir araya gelen avukatlar ve katılımcılar, Tahir Elçi’nin vurulduğu Dört Ayaklı minare önüne doğru yürüyüşe geçti. Anmaya eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdardoğlu ve eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da katıldı.

ŞENGÜL HABLEMİTOĞLU: İNANCIMIZ SIFIR

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suiksatının duruşması, dün 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 10 sanığın yargılandığı duruşma ile ilgili Hablemitoğlu’nun eşi Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Hablemitoğlu, “Dava ile ilgili umudumuz vardı, ancak şu anda inancımız sıfır” diyen Hablemitoğu, “Kurguyu ve kimlerin bu cinayete nasıl bulaştığını, o kirli derinliği ve ilişkiler örüntüsünü, nasıl göz yumulduğunu anlıyoruz. Bizim için dava başladıktan sonra tümüyle netleşti” ifadelerini kullandı.

FENOMENLER MERCEK ALTINDA: DOSYALAR ÇOĞALIYOR

Dilan ve Engin Polat çiftine yönelik yürütülen soruşturmanın ardından fenomenler mercek altına alındı. Gazeteci Murat Ağırel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, güzellik merkezi sahibi fenomen Tayyar Taylan Öz ve Özlem Altınok Öz çifti hakkında başlatılan incelemenin soruşturmaya dönüştüğünü aktardı. Ağırel, dosyaya erişim engeli kararının da alındığını duyurdu. Bir diğer yandan Dilan Polat'ın 2019 yılında çekildiği ve "Şampiyonlar Ligi" olarak isimlendirdiği fotoğrafta yer alan tüm fenomenler hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı. Fotoğrafta yer alan şüphelilerin kimlikleri tespit edildi. Şüpheliler hakkında Sulh Ceza Hakimliği'nden yurt dışı çıkış yasağı talep edildi. Dilan Polat'ın paylaştığı fotoğrafta Eylül Öztürk ve eşi Barış Kenan Özkan'ın yanı sıra, Şulemsi olarak bilinen Şule Kayatürk, Yavuz ve eşi Merve Korkut, Tolunay ve eşi İleyda Topal, Ömer ve eşi Tuğba Bağ çiftleri bulunuyor.

DİLAN POLAT 'İNTİHAR EDECEĞİ' İDDİALARINA YANIT VERDİ

Gazeteci İsmail Saymaz'ın sorularına yanıt veren Dilan Polat, intihar iddialarının ardından ilk kez açıklama yaptı. Saymaz'a mektup gönderen Polat, "Burada çok üzgünüm. Üzüntümün en büyük kaynağı çocuklarımı göremeyişim. Hakkımdaki haksız suçlamalara karşı çaresiz oluşum da beni üzüyor" ifadelerini kullandı. Cezaevinde, dışarıdaki hayatıyla taban tabana zıt bir hayat yaşadığını belirten Polat, "Özellikle son günlerde hayatın bir cilvesi olduğuna inanıyorum" dedi.

AYHAN BORA KAPLAN'A YAKIN İSİM TUTUKLANDI

Suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan’ın yakın adamlarından Tansel Aktan ile bir avukatın da aralarında bulunduğu 4 kişi, 2016'da işlenen Mahfuz Tatar cinayeti dosyası kapsamında tutuklandı. T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre Ankara 10. Sulh Ceza Hakimliğinde ifade veren 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Aynı dosyada gözaltına alınan 7 şüpheli ise savcılığın talebi doğrultusunda adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

TÜRK-İŞ AÇLIK VE YOKSULLUK VERİLERİNİ AÇIKLADI

Türk-İş 'Açlık ve Yoksulluk Sınırı' araştırmasının kasım ayı sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Araştırmaya göre, Ankara’da yaşayan dört kişilik bir aile için açlık sınırı 14 bin 25 TL’ye yükseldi. Yoksulluk sınırı ise 45 bin 686 TL’ye çıktı. Bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ de aylık 18 bin 239 TL’ye yükseldi.

KYK BURS VE KREDİ ÖDEMELERİNE BAŞLADI

KYK burs ve kredi başvurusunda bulunan ve başvurusu kabul edilen öğrencilere yapılacak ödemeler bugün başladı. KYK'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ekim ve kasım ayı ödemelerinin birlikte yapılacağı açıklandı. 

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN UYARI GELDİ

İstanbul Valiliği, 29 Kasım Çarşamba günü kentte gök gürültülü sağanak uyarısında bulundu. Valilikten yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden sonra İstanbul Avrupa Yakası’ndan başlayarak 29.11.2023 Çarşamba günü sabah saatlerinden itibaren İstanbul il genelinde,  yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış beklenmektedir" ifadeleri kullanıldı. Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün ise THY’nin İstanbul kalkışlı ve inişli 56 seferinin iptal edildiğini duyurdu. X hesabından açıklama yapan Üstün, seferlerin Meteorolojik Acil Durum Komitesi uyarısı nedeniyle iptal edildiğini açıkladı.

YÜKSEK GERİLİM HATTI KOPTU: 8 KOYUN ÖLDÜ

Kars merkeze bağlı Akbaba köyünde, şiddetli rüzgar nedeniyle yüksek gerilim hattı koptu. O sırada yüksek gerilim hattının yakınından geçen sürüden 8 koyun akıma kapılması sonucu öldü.

İRAN CUMHURBAŞKANI REİSİ'NİN TÜRKİYE ZİYARETİ ERTELENDİ

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin bugün için planlanan Türkiye ziyareti ertelendi. Başkent Ankara'ya gelmesi beklenen Reisi, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecekti. Görüşmedeki ana gündemin İsrail'in Gazze işgali ve ateşkesin uzatılması olması bekleniyordu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Ofisi, Reisi'nin bugün Türkiye'ye gelmeyeceğini açıklarken ertelemenin nedeniyle ilgili bilgi verilmedi. 

İNGİLTERE BAŞBAKANI SUNAK, MİÇOTAKİS'LE GÖRÜŞMESİNİ İPTAL ETTİ

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Londra'ya gelen Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis ile yapacağı görüşmeyi iptal etti. Duruma tepki gösteren Miçotakis, “Görüşlerinin doğruluğuna ve adil olduğuna inananlar, yüzleşmekten asla korkmaz” dedi.